Rasismul în lumea sportului românesc. Suntem victime sau agresori?

  • Simona Halep a fost asociată cu o vânzătoare de fier vechi
  • Adrian Mutu a fost numit „ţigan” de fanii Cesena, chiar dacă juca în echipă
  • Ilie Năstase a fost numit „ţigan” de un jurnalist italian în 2011
32210 afișări
Imaginea articolului Rasismul în lumea sportului românesc. Suntem victime sau agresori?

Simona Halep, Adrian Mutu, Ilie Năstase. Sigur îi cunoşti pe toţi. Te întrebi ce au în comun, în afară de succesul în sport? Toţi au fost victimele rasismului.

Cel mai recent incident se întâmpla în 2018. Simona Halep a fost ţinta unei caricaturi cu tentă rasistă în paginile publicaţiei de satiră, „Charlie Hebdo”. Alături de caricatură, jurnaliştii de la Charlie Hebdo au scris: „O româncă a câştigat Roland Garros: Fier vechi, fier vechi”.

Mergem şi mai mult înapoi în timp, în 2012, când Mutu a fost şi el victima rasismului.

Dupa ce-a ratat un penalti în timpul meciului dintre Cesena si Udinese, Adrian Mutu a fost luat la înjurături de fanii echipei în care juca. "Ţiganul, ţiganul", se auzea acum 8 ani în tribuna celor de la Cesena. Că sa-l scape de furia fanilor, antrenorul Mario Beretta l-a schimbat pe Adrian Mutu la pauză.

Lista continuă. Iată ce au spus italienii despre Ion Ţiriac în 2011. „La nivel internaţional jucau ţiganul Ilie Năstase şi celălalt histrion român, Ion Ţiriac.” 

Cu toate că românii sunt adesea victimele rasismului, există o vorbă veche, dar care se aplică la fel de bine şi azi. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu face!

Meciul din Liga Campionilor dintre Paris SG şi Basaksehir Istanbul a fost întrerupt în minutul 16, iar jucătorii s-au întors în vestiar, după un presupus incident rasist în care a fost implicat Sebastian Colţescu, al patrulea arbitru al meciului. 

CITEŞTE AICI: Scandal la meciul PSG-Basaksehir Istanbul. Arbitrul Sebastian Colţescu acuzat de rasism.

FOTO: Twitter

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici