Răzvan Lucescu: Mentalitatea jucătorilor români este greşită

Antrenorul formaţiei FC Braşov, Răzvan Lucescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că principala problemă a fotbalului românesc o reprezintă mentalitatea jucătorilor.

30 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Mentalitatea jucătorilor români este greşită

Răzvan Lucescu: Mentalitatea jucătorilor români este greşită (Imagine: Mediafax Foto)

"În România cred că totul, în aproape orice domeniu, porneşte de la mentalitate, deci şi în sport este la fel. Nu a scăzut valoarea fotbalului românesc, ci mentalitatea e greşită. Şi în România sunt meciuri spectaculoase, cu nivel ridicat, cu ritm bun şi cu spectacol, meciuri pe care le poţi compara cu partide din alte campionate mult mai bune. Fotbalul românesc produce talente, dar este păcat că mental stăm prost şi nu avem destulă încredere în noi că putem ajunge acolo sus. Avem fotbalişti cu tehnică deosebită, cu posesie foarte bună şi multe alte calităţi, dar care sunt deficitari la capitolul mentalitate, iar în sport asta contează enorm", a explicat Răzvan Lucescu.

Tehnicianul a mai spus că nu este foarte încrezător în ceea ce priveşte şansele ca o echipă românească să mai atingă prea curând performanţa atinsă de Steaua şi Rapid, şi anume de a ajunge în semifinale, respectiv sferturile de finală ale Cupei UEFA. "Am spus de Şahtior că are şanse de a visa la finală, dar îmi este greu să spun acum, în cât timp, o echipă din România va mai atinge o astfel de performanţă. Normal, este ceva extraordinar pentru orice fotbalist să ajungă acolo, practic pentru asta te pregăteşti tot campionatul, ca să joci în cupele europene. Însă, cred că dacă tot ai ajuns acolo, trebuie să te baţi, să dai totul şi să ajungi cât mai sus, nu să ieşi din primul tur şi apoi să spui că te pregăteşti de Liga Campionilor. Chiar dacă nivelul fotbalului nu a scăzut, mi-e greu să cred că prea curând o echipă din România mai poate ajunge în sferturile sau semifinalele UEFA", a adăugat Răzvan Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici