Răzvan Lucescu: Prin meciurile selecţionatdei under-23 ne putem mări aria de selecţie

Selecţionerul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu, a declarat, miercuri, după partida România under-23 - Italia under-23, scor 0-0, în grupa A a International Trophy Challenge, că prin aceste meciuri s-ar putea mări aria de selecţie pentru prima reprezentativă.

21 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Prin meciurile selecţionatdei under-23 ne putem mări aria de selecţie

Răzvan Lucescu: Prin meciurile selecţionatdei under-23 ne putem mări aria de selecţie (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"S-ar putea ca în momentul de faţă această selecţionată să nu fie apreciată prea mult, iar multe voci contestă utilitatea acestor meciuri. Este important să avem trei echipe naţionale, iar jucătorii să capete o astfel de experienţă. Au văzut cum s-a lucrat la un lot naţional, s-au obişnuit cu tricourile şi cu imnul. I-am văzut la vestiar, înainte de meci, jucătorii aveau ceva emoţii, iar aceste lucruri ajută, pentru că le creşte valoarea şi se pot dezvolta ca jucători. Îi ajută să se impună mai uşor la echipele importante din Liga I", a spus Răzvan Lucescu.

Selecţionerul a precizat că echipa Italiei a fost un adversar puternic: "Această echipă a Italiei a arătat mult faţă de alte echipe româneşti. Au făcut un presing agresiv, au avut o aşezare foarte bună în teren, cu jucători tineri şi foarte încrezători. Din punct de vedere tehnic, starea gazonului ne-a defavorizat pentru că am fost mai tehnici, dar am dat de un adversar bine aşezat în teren şi bine închis".

Răzvan Lucescu a afirmat că i-a remarcat pe Andrei Ionescu, Marius Alexe şi Cristian Sârghi şi că a aşteptat mai multe de la Alexandru Ioniţă. "Este prematur să spunem dacă vreun jucător din echipa de astăzi s-ar putea regăsi şi în naţionala mare. Dar scopul acestor acţiuni este ca aceşti jucători să crească. Mi-a plăcut foarte mult Andrei Ionescu, Alexe, Sârghi. Aş fi aşteptat ceva mai mult de la Alexandru Ioniţă, măcar în prima repriză să fi jucat cu aceeaşi generozitate pe care a avut-o în repriza a doua", a adăugat selecţionerul.

Lucescu speră că oficialii stelişti au spus adevărul atunci când au anunţat că jucătorul Bogdan Stancu este accidentat şi nu poate juca la naţionala under-23. "Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Stancu. Cred că am avut un raport corect cu domnul Argăseală. Dânsul mi-a spus că Bogdan Stancu are o problemă musculară, o uşoară contractură şi că ar fi greşit să se rişte cu el. Dacă este vorba despre altceva, atunci lucrurile nu sunt în regulă. Vor fi momente în care cei de la Steaua îşi vor dori ca Stancu să ajungă la echipa naţională, iar cu astfel de atitudine nu se poate. Eu cred că băiatul chiar a avut probleme", a declarat Răzvan Lucescu.

Selecţionata România under-23 a terminat, miercuri, la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe teren propriu în compania selecţionatei similare a Italiei, într-un joc din cadrul grupei A a International Trophy Challenge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici