Răzvan Lucescu: Trebuie să abordăm partida cu încredere

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că naţionala României poate obţine un rezultat pozitiv în meciul cu Franţa, de sâmbătă, dacă abordează partida cu încredere şi fără a privi clasamentul grupei a 7-a de calificare la CM-2010, transmite trimisul MEDFIAFAX.

16 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Trebuie să abordăm partida cu încredere

Răzvan Lucescu: Trebuie să abordăm partida cu încredere (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Atmosfera este foarte bună, la discuţiile avute am punctat faptul că jucătorii s-au implicat total şi cu zâmbetul pe buze. Este o onoare să jucăm acest meci, deoarece pentru unii această şansă poate apărea doar o dată sau de două ori în carieră. Doar cu încredere putem reuşi, iar dacă nu o avem atunci nu putem obţine un rezultat bun. Starea de spirit, de încredere şi de convingere va face diferenţa. Vor fi momente când ne vom apăra, pentru că totuşi jucăm împotriva Franţei, dar când vom avea mingea, vom încerca să-i punem sub tensiune", a precizat Răzvan Lucescu.

Meciul cu Franţa nu e diferit de cele cu Lituania şi Ungaria, câştigate de România cu scorul de 1-0

"Acest meci nu este diferit faţă de cele cu Lituania şi Ungaria. Trebuie să abordăm aceste jocuri ca pe adevărate finale, fără a privi în spate. Încercăm să dăm tot ce avem mai bun la astfel de jocuri, dar ca atmosferă pot spune că este diferit, jucătorii fără experienţă vor creşte direct, pentru că vor juca împotriva a 75.000 de spectatori şi atunci vom avea numai de câştigat", a declarat selecţionerul.

Lucescu: România trebuie să încerce să profite de punctele slabe ale naţionalei franceze

"Franţa este o echipă bine organizată, cu jucători valoroşi, o echipă omogenă, cu un antrenor care şi-a transmis ideile. Dar noi va trebui să ştim să profităm de punctele lor slabe. Am văzut Franţa şi ştiu că jucătorii vin cu ideea de a câştiga. Consider că ar fi o greşeală să vorbim de un singur jucător, trebuie să blocăm organizarea lor ofensivă, pentru că au nişte automatisme bine puse la punct, iar la valoarea lor este uşor să schimbe din mers. Pentru Franţa este normal să se gândească la meciul de miercuri, cu Serbia, pentru că este o finală pentru locul 1. Pe de altă parte, noi avem obiectiv calificarea la Euro 2012, iar eu mi-am fixat ca obiectiv să duc acest grup în spiritul încrederii şi, indiferent de numele adversarului, să jucăm la victorie şi cu gândul că o putea obţine", a mai spus tehnicianul naţionalei.

Referitor la absenţa atacantului Adrian Mutu în meciul cu Franţa, Lucescu a spus: "Am jucat două meciuri fără Mutu, am obţinut două victorii cu 1-0 şi avem încredere în orice jucător va intra pe teren".

De asemenea, selecţionerul nu a dorit să comenteze informaţiile potrivit cărora nu-l va folosi în meciul de sâmbătă pe dinamovistul Adrian Cristea: "Sunt lucruri care rămân în interior şi nu se discută în public. Dacă am ceva, îi spun direct lui şi nu presei".

Jucătorii echipei naţionale, însoţiţi de antrenorii secunzi, s-au plimbat vineri, între orele 11.00 şi 13.00, pe Champs-Elysee, unde au intrat în magazinele de lux şi cele cu temă sportivă. Atacantul Adrian Mutu a rămas la hotel, la fel ca şi antrenorul Răzvan Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici