Real Madrid, în doliu. Preşedintele său de onoare Amancio Amaro a murit la vârsta de 83 de ani

Real Madrid este în doliu, după ce preşedintele său de onoare Amancio Amaro a murit la vârsta de 83 de ani. Echipa spaniolă aduce un omagiu starului care a strălucit în anii '60 şi a înscris 155 de goluri în epoca de aur.

140 afișări
Imaginea articolului Real Madrid, în doliu. Preşedintele său de onoare Amancio Amaro a murit la vârsta de 83 de ani

Sursa foto: Twitter

Amancio Amaro a jucat pentru Real Madrid timp de 14 sezoane în total. A câştigat nouă ligi, a marcat 155 de goluri şi a devenit ulterior preşedinte de onoare.

Amancio Amaro, legenda Real Madrid, era adorat de fanii echipei spaniole, după ce a jucat 471 de meciuri, a marcat 155 de goluri şi a ajutat echipa să câştige 9 titluri de campion după ce a venit de la Deportivo La Coruna în 1962.

Amaro a fost poreclit El Brujo (Magicianul) în perioada în care juca pe dreapta şi a ajuns să fie preşedinte de onoare al clubului, notează Daily Mail.

Decesul său a fost anunţat pe site-ul oficial al clubului Real Madrid.

„Real Madrid CF, preşedintele şi Consiliul de Administraţie regretă profund decesul lui Amancio Amaro, preşedinte de onoare al Real Madrid şi una dintre marile legende ale clubului nostru şi ale fotbalului mondial. Real Madrid doreşte să îşi exprime condoleanţele şi afecţiunea faţă de soţia sa Consuelo, copiii săi Óscar, Belén, Amancio, Patricia, Marcos şi Claudia, fratele său Juan Carlos, nepoţii săi şi toate rudele, colegii şi apropiaţii săi”, se arată în anunţ.

„A fost întotdeauna un exemplu pentru fanii lui Real Madrid şi pentru întreaga lume a sportului. În 1966 a câştigat a şasea Cupă Europeană pentru Real Madrid pe stadionul Heysel din Bruxelles, într-o finală istorică în care a marcat primul gol al echipei noastre, învingând Partizan Belgrad. Pe lângă Cupa Europei din 1966, Amaro a câştigat nouă campionate şi trei Cupe ale Spaniei cu Real Madrid”, a arătat clubul.

Amaro a venit la Real după un deceniu glorios de succes, în care a câştigat un număr uimitor de cinci Cupe Europene consecutive.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici