Record istoric: Enes Sali a debutat în naţionala de fotbal a României la 15 ani şi 264 de zile

  • Meciul dintre naţionalele de fotbal ale Liechtensteinului şi României va rămâne în istoria fotbalului românesc ca momentul în care Enes Sali a devenit cel mai tânăr tricolor debutant din istorie.
  • Selecţionerul Mirel Rădoi l-a trimis în teren pe tânărul jucător al Farului, în minutul 82.
775 afișări
Imaginea articolului Record istoric: Enes Sali a debutat în naţionala de fotbal a României la 15 ani şi 264 de zile

FOTO Liga 1 România/Twitter

Astfel, Enes Sali a devine fotbalistul care la doar 15 ani şi 264 de zile trece pe primul loc în topul precocităţii, depăşindu-l pe Cristian Manea, care îşi făcea debutul la 16 ani, 9 luni, 22 zile, în meciul dintre Romania şi Albania, câştigat de tricolori cu 1-0, pe 31 mai 2014.

Astfel, Enes Sali devine în mod oficial „tricolor”, deoarece atât naţionala Turciei, cât şi cea a Canadei îşi dorea să îl aibă înregimentat. Totuşi, ca să devină „tricolor” cu acte în regulă şi să nu mai poată fi deturnat de alţi pretendenţi, Sali va trebui să bifeze un total de 3 meciuri în tricoul României, înainte de a împlini 21 de ani.

La 15 ani şi 264 de zile, Sali ocupă locul 3 în Europa şi locul 4 în lume într-un clasament al celor mai tineri jucători care au evoluat în reprezentativele ţărilor lor.

Enes Sali devine, din acest punct de vedere, urmaşul celebrului star norvegian Martin Odegaard, care debuta în 2014, la 15 ani şi 254 de zile, fiind doar cu 10 zile mai tânăr, la debut.

În România, Enes Sali conduce un top din care mai fac parte, după Cristi Manea şi legendarul Ilie Balaci, care a debutat la 17 ani, 6 luni şi 11 zile, dar şi nume mai puţin cunoscute generaţiei tinere, precum Graţian Sepi sau Nicolae Kovacs, jucători ce au jucat pentru România în perioada interbelică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici