Record mondial la maraton, stabilit de kenyanul Patrick Makau

Kenyanul Patrick Makau a stabilit un record mondial la maraton, cu timpul de două ore, trei minute şi 38 de secunde, câştigând, duminică, ediţia 38 a competiţiei de la Berlin.

126 afișări
Imaginea articolului Record mondial la maraton, stabilit de kenyanul Patrick Makau

Record mondial la maraton, stabilit de kenyanul Patrick Makau (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Makau, în vârstă de 26 de ani, a îmbunătăţit cu 21 de secunde precedentul record (2.03:59), deţinut de etiopianul Haile Gebreselassie în 2008, tot la Berlin.

Patrick Makau, care a câştigat şi în 2010 maratonul de la Berlin, i-a devansat în acest an pe compatrioţii săi Stephen Kwelio Chemlany (2.07:55) şi Edwin Kimaiyo (2.09:50). Gebreselassie nu a putut să termine cursa, el abandonând după kilometrul 35.

La feminin, s-a impus sportiva kenyană Florence Kiplagat (2.19:43), urmată de germanca Irina Mikitenko şi de britanica Paula Radcliffe, aceasta din urmă la revenirea în probele de maraton după aproape doi ani de absenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici