Record mondial la ştafetă pentru Jamaica în proba de 4x100 metri la Campionatele Mondiale de la Daegu

Ştefeta Jamaicăi, formată din Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake şi Usain Bolt, a stabilit un record mondial în proba de 4x100 metri, după ce s-a impus în finala Campionatelor Mondiale de la Daegu, cu timpul de 37 de secunde şi patru sutimi, informează site-ul oficial al competiţiei.

281 afișări
Imaginea articolului Record mondial la ştafetă pentru Jamaica în proba de 4x100 metri la Campionatele Mondiale de la Daegu

Record mondial la ştafetă pentru Jamaica în proba de 4x100 metri la Campionatele Mondiale de la Daegu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vechiul record, 37.10, era deţinut tot de ştafeta Jamaicăi şi fusese stabilit în finala Jocurilor Olimpice de la Beijing, din 2008.

În finala de la Daegu, Jamaica, care şi-a păstrat titlul mondial, a fost urmată de Franţa (Teddy Tinmar, Christophe Lemaitre, Yannick Lesourd, Jimmy Vicaut), cu 38.20, şi Saint Kitts and Nevis (Jason Rogers, Kim Collins, Antoine Adams, Brijesh Lawrence), cu 38.49.

Proba feminină de 4x100 metri a fost câştigată de şatefeta Statelor Unite ale Americii (Bianca Knight, Allyson Felix, Marshevet Myers, Carmelita Jeter), cronometrată cu timpul de 41 de secunde şi 56 de sutimi, urmată de Jamaica (Shelly-Ann Fraser - Pryce, Kerron Stewart, Sherone Simpson, Veronica Campbell-Brown), cu 41.70, şi de Ucraina (Olesia Povh, Natalia Pohrebniak, Maria Riemien, Hristina Stui), cu 42.51.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici