Recordul de spectatori la fotbal feminin a fost doborât din nou pe Camp Nou

Un număr record de 91.648 de fani au asistat la meciul de fotbal feminin în care Barcelona a învins VfL Wolfsburg cu 5-1, în prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor la fotbal feminin, vineri seara, pe Camp Nou.

673 afișări
Imaginea articolului Recordul de spectatori la fotbal feminin a fost doborât din nou pe Camp Nou

Sursa foto: Twitter FC Barcelona

Înfruntarea a depăşit precedentul record de asistenţă la meciurile feminine, stabilit cu doar trei săptămâni în urmă, când 91.553 de spectatori s-au adunat pe Camp Nou pentru meciul dintre Barcelona şi Real Madrid, din 30 martie.

"Este ceva spectaculos ceea ce s-a întâmplat astăzi şi acum aproape o lună, ne lasă fără cuvinte", a declarat mijlocaşa Patri Guijarro despre faptul că a fost încurajată de un nou record de asistenţă.

"Cred că în câteva zile, sau chiar ani, vom fi puţin mai conştienţi de amploarea (a ceea ce s-a întâmplat) şi de cât de special este să trăieşti o astfel de zi".

Barcelona, care s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor cu o victorie cu 8-3 la general în faţa Realului, a avut un start perfect, deoarece mijlocaşul Aitana Bonmati a deschis scorul în minutul trei.

Gazdele şi-au dublat avantajul şapte minute mai târziu, când Caroline Hansen a marcat împotriva fostului său club cu o finalizare frumoasă la colţul din stânga, în timp ce Jennifer Hermoso şi Alexia Putellas au adăugat câte un gol fiecare pentru a face 4-0 înainte de pauză.

Mijlocaşul Jill Roord de la Wolfsburg şi-a marcat cea de-a 25-a aniversare marcând pentru oaspeţi în minutul 70, golul fiind confirmat în urma unei analize VAR.

Dar campioana Barcelona, aflată în control deplin încă din primele minute, şi-a mărit avantajul când Putellas a transformat un penalty în minutul 84, lăsând dubla campioană Wolfsburg în faţa unei sarcini dificile în retur.

"Ceea ce au făcut jucătorii practic (merită) un 10", a declarat managerul Barcelonei, Jonatan Giraldez. "Cu siguranţă prima repriză este una dintre cele mai bune pe care le-am jucat în acest sezon".

"Astăzi, a fost un meci foarte bun pentru a arăta cât de ambiţioşi suntem", a adăugat Guijarro.

"În urmă cu doi ani am fost trimişi acasă în semifinale împotriva lor, iar astăzi, ei bine, am jucat în acest fel. Mai este încă un meci, dar vom merge acolo în acelaşi mod în care am făcut-o astăzi, sau chiar mai bine."

Olympique Lyonnais va înfrunta duminică, în cealaltă semifinală, pe Paris Saint-Germain, urmând ca ambele meciuri din retur să se dispute pe 30 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici