Rednic şi-a dat demisia de la Rapid

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Mircea Rednic şi-a dat demisia din funcţia de antrenor principal al echipei giuleştene.

13 afișări
Imaginea articolului Rednic şi-a dat demisia de la Rapid

Rednic şi-a dat demisia de la Rapid (Imagine: Mediafax Foto)

Zotta a spus că Rednic a luat această demisie pentru binele echipei.

Tehnicianul Mircea Rednic a declarat, luni, pe site-ul oficial al FC Rapid, că dacă nu demisiona din funcţia de antrenor principal pierdea şi echipa, şi el, şi jucătorii, şi suporterii, precizând că a intenţionat să renunţe imediat după partida cu Universitatea Craiova.

"Decizia o luasem după jocul de la Craiova, dar venea meciul cu Steaua şi mi-am dorit foarte tare să câştig acest meci. Ceea ce s-a şi întâmplat, cu toate că a apărut acest scandal care dovedeşte şi el că e imposibil să te pui contra curentului. Era corect să plec după jocul cu Steaua, dar a venit prea repede partida cu Buzăul şi am cedat rugăminţilor lui George Copos. A trecut şi asta şi mi-am dat seama că, dacă aş mai rămâne, pierde toată lumea: şi echipa, şi eu, si suporterii, toţi. Au venit şi declaraţiile făcute aseară de patron, care m-au convins definitiv", a spus Rendic, subliniind faptul că, de această dată, nu mai revine asupra demisiei.

Antrenorul a explicat că ura pe care un grup de suporteri a avut-o faţă de el a dăunat echipei în cele din urmă. "Nu vreau să acuz pe nimeni, nu doresc o polemică în plus, dar un lucru trebuie cunoscut: eu mi-am respectat jucătorii şi îi voi respecta în continuare. Sper ca, de aici încolo, să nu apară alte luări de poziţie care să nască polemici inutile, ce n-ar folosi nimănui. Îmi pare rău că lumea n-a înţeles că am venit să fac bine, să repetăm performanţele pe care le-am înregistrat şi ca jucător, şi ca antrenor. A fost prea multă ură din partea unui grup restrâns de suporteri, o ură pe care efectiv n-am înţeles-o şi care a dăunat, până la urmă, echipei în ansamblu", a menţionat tehnicianul.

Mircea Rednic a precizat că din cauza tensiunii din jurul echipei a făcut şi el anumite greşeli. "Dacă ar fi fost linişte, eu spun că puteam să fi acontat deja măcar locul doi până acum. Probabil că, într-o asemenea tensiune, am făcut şi eu greşeli, pentru care îmi asum responsabilitatea, dar numai o maşinărie ar fi putut rămâne imună la ceea ce întâmpla în jurul nostru", a adăugat Rednic.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, l-a criticat, duminică seara, în cadrul unei emisiuni sportive a postului Kanal D pe Mircea Rednic, spunând că acesta a greşit strategia din pauza competiţională. De asemenea, în opinia lui Copos, Rednic este vinovat de faptul că i-a pus pe lista de transferuri pe Mugurel Buga, Lucian Burdujan şi Marius Măldărăşanu, destabilizând astfel vestiarul echipei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici