Reduceri de salarii la Pandurii între 5 şi 25%, din cauza retrogradării

Jucătorii echipei Pandurii au fost sancţionaţi cu reducerea salariilor între 5 şi 25 la sută, pentru ratarea îndeplinirii obiectivului stabilit pentru acest sezon, respectiv evitarea retrogradării, a declarat, marţi, preşedintele clubului, Marin Condescu.

23 afișări
Imaginea articolului Reduceri de salarii la Pandurii între 5 şi 25%, din cauza retrogradării

Reduceri de salarii la Pandurii între 5 şi 25%, din cauza retrogradării (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Retrogradarea din punct de vedere sportiv dă posibilitatea clubului să reducă cu până la 25 la sută, ca şi sancţiune, din drepturile salariale din anul respectiv. Totul în funcţie de aportul adus la joc, de minute jucate, de disciplina de care a dat dovadă fiecare jucător. În conformitate cu statul şi regulamentul clubului toţi jucătorii au fost convocaţi, s-au purtat discuţii individuale cu ei şi fiecăruia i s-a comunicat măsura disciplinară luată având în vedere neîndeplinirea obiectivului şi retrogradarea după criteriul sportiv. Şi au fost sancţionaţi fiecare cu sume cuprinse între 5 şi 25 la sută", a declarat Marin Condescu, la finalul şedinţei la care au luat parte toţi jucătorii şi antrenorul Florin Bejinaru.

Condescu a precizat că echipa a avut ca obiectiv de performanţă iniţial locurile 6-8 în Liga I, dar apoi s-a ajuns la salvarea de la retrogradare.

Clubul Pandurii are, de asemenea, posibilitatea de a rezilia unilateral contractele cu jucătorii care nu au confirmat sau nu s-au adaptat la echipă. "În perioada următoare, tot din cauza neîndeplinirii criteriului sportiv, clubul are posibilitatea să renunţe unilateral la jucătorii care nu au confirmat sau nu au contribuit în sezonul 2009-2010 la îndeplinirea obiectivului. Cum la fel şi jucătorii, dacă eram retrogradaţi pe criteriu administrativ, neprimind licenţa, aveau posibilitatea să opteze între a rămâne sau a pleca la altă echipă", a mai spus Condescu.

Echipa Pandurii a retrogradat în liga secundă, ocupând locul 15 în clasamentul Ligii I, cu 34 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici