Reghecampf: O excludere a Stelei ar fi un dezastru pentru tot fotbalul românesc

Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a declarat că se gândeşte la ce se va întâmpla în 24 iunie, dată la care UEFA ar putea anunţa decizia Comisiei de Control şi Disciplină în cazul FC Steaua, precizând că o excludere din cupele europene ar fi un dezastru pentru fotbalul românesc.

180 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: O excludere a Stelei ar fi un dezastru pentru tot fotbalul românesc

Reghecampf: O excludere a Stelei ar fi un dezastru pentru tot fotbalul românesc (Imagine: Mediafax Foto)

"Jucătorii nu se gândesc la UEFA, mă ştiu bine, ştiu ce vor de la ei. Sigur, toţi ne gândim la ce va fi pe 24 iunie, fiindcă o excludere ar fi un dezastru pentru tot fotbalul românesc. Condamnarea patronului ne-a afectat, încă suntem afectaţi, dar atât eu, cât şi managerul general încercăm să-i ţinem departe pe jucători de aceste lucruri şi le-am zis că rezultatele bune îl vor bucura pe patron", a spus Reghecampf, informează site-ul oficial al FC Steaua.

Laurenţiu Reghecampf a precizat că Steaua are 2-3 jucători pentru fiecare post.

"Suntem acoperiţi bine. Mai avem nevoie de un atacant, încercăm să rezolvam totul în câteva zile. Există problema aceasta cu Liga Campionilor, vom afla dacă jucăm acolo sau nu. Keşeru n-are ce să-mi transmită mie. E pe lista noastră, dar deocamdata noi nu aducem jucători. E o decizie importantă pe care trebuie să o luăm, dar sigur mai avem nevoie de un vârf. Incercăm să găsim cea mai buna soluţie, să luam un fotbalist care să fie pe stilul nostru", a adăugat tehnicianul.

Reghecampf este de părere că Steaua va fi mai puternică în noul sezon.

"Îmi e teamă doar de accidentări. Lucrul asta s-a văzut la CFR în sezonul trecut. Au fost 6-7 accidentaţi şi asta s-a văzut în rezultatele pe care le-au avut. Am avut o discuţie cu Răzvan Stanca, l-am anunţat că ne vom despărţi. Au fost mai multe chestii care s-au întâmplat în sezonul trecut. I-am zis că a venit Niţă şi nu putem avea patru portari în lot. Costea are valoare, va rămâne sigur la noi. La ce calităţi are valorează câteva milioane, dar are nevoie de continuitate. Clubul a cheltuit mult cu el, nu putem să ne despărţim de el aşa uşor. Trebuie să-i mai acordăm încredere", a mai spus antrenorul Stelei..

Echipa Steaua a început, duminică dimineaţă, pregătirea de vară în cantonamentul din Austria.

UEFA a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a deschis o procedură disciplinară împotriva FC Steaua, iar cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a forului în data de 21 iunie, federaţia europeană luând în discuţie situaţia campioanei României după decizia ÎCCJ în dosarul "Valiza".

Cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în data de 21 iunie, la Nyon, iar un verdict va fi dat în săptămâna care începe la 24 iunie.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, în 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals. Fiind vorba de un caz de corupţie în fotbal, UEFA ar putea dicta sancţiuni împotriva echipei Steaua, ce ar putea duce la interzicerea participării în Liga Campionilor. Totodată, dosarul "Valiza" va fi reanalizat şi de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici