Renault, doi ani cu suspendare, Briatore suspendat pe viaţă

Echipa de Formula 1 Renault a primit o sancţiune de doi ani cu suspendare, iar fostul său manager Flavio Briatore a fost suspendat pe viaţă de Consiliul Mondial, reunit, luni, la Paris, în cazul scandalului accidentului de la Marele Premiu al statului Singapore din 2008, a anunţat FIA.

56 afișări
Imaginea articolului Renault, doi ani cu suspendare, Briatore suspendat pe viaţă

Flavio Briatore, suspendat pe viaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul tehnic Pat Symond a primit o suspendare de cinci ani.

Nelson Piquet Jr. şi tatăl acestuia, triplul campion mondial Nelson Piquet, i-au acuzat pe directorul tehnic Pat Symonds şi mai ales pe managerul echipei Renault, Flavio Briatore, că i-au solicitat pilotului să comită în mod voluntar un accident în timpul Grand Prix-ului statului Singapore din 2008, pentru a favoriza victoria coechipierului său, Fernando Alonso.

Potrivit AFP, Nelson Piquet Jr. şi Fernando Alonso au fost audiaţi de Consiliul Mondial, la fel ca şi Bernard Rey, preşedintele Renault F1. În schimb, Flavio Briatore şi directorul tehnic Pat Symonds nu au fost prezenţi.

Săptămâna trecută, echipa Renault a emis un comunicat în care a anunţat plecarea directorului general Flavio Briatore şi a directorului tehnic Pat Symonds, precum şi faptul că nu va contesta acuzaţiile FIA.

"Renault F1 Team nu va contesta recentele acuzaţii ale FIA privind Grand Prix-ul din Singapore din 2008. Anunţăm, de asemenea, că directorul general Flavio Briatore şi directorul tehnic Pat Symonds au părăsit echipa. Până la audierile Consiliului Mondial al FIA, din 23 septembrie, de la Paris, echipa nu va mai face niciun comentariu", se arata în comunicat.

Renault este ameninţată cu excluderea definitivă din Formula 1

Echipa de Formula 1 Renault este ameninţată cu excluderea definitivă din Formula 1, dacă va comite o nouă infracţiune gravă în următoarele două sezoane, a anunţat, luni, Consiliul Mondial al Federaţiai Internaţionale de Automobilism (FIA), informează AFP.

"Consiliul Mondial consideră că greşeala făcută merită o suspendare definitivă din Formula 1, însă, ţinând cont de atitudinea pozitivă a Renault, Consiliul Mondial nu va aplica această descalificare decât dacă Renault comite o infracţiune comparabilă până la finalul anului 2011", a anunţat FIA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici