Revenirea lui Abidal pe teren după transplant este "foarte complicată"

Revenirea pe teren a internaţionalului francez Eric Abidal după un transplant de ficat este "foarte complicată", a apreciat preşedintele Organizaţiei Spaniole de Transplant, Rafael Matesanz, pentru cotidianul Marca de vineri.

130 afișări
Imaginea articolului Revenirea lui Abidal pe teren după transplant este "foarte complicată"

Revenirea lui Abidal pe teren după transplant este "foarte complicată" (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Mi se pare foarte complicat să revină. Este sigur că totul va fi bine şi că va putea să facă sport la nivel înalt, dar fotbalul este un sport de contact, iar unul din lucrurile care trebuie evitate după o grefă este o lovitură în acea zonă", a declarat Matesanz.

Medicul a afirmat că Abidal este o persoană puternică, un sportiv de elită şi "va putea avea o viaţă normală". "Este clar că va putea face sport", a precizat Matesanz.

"El va trebui să-şi ia o serie de precauţii în viaţă, între care şi aceea de a nu primi lovituri în acea zonă. El va avea tratament medical pe viaţă şi va trebui să meargă regulat la control. Nu se pune problema să aibă probleme deoarece este o persoană puternică şi sub control medical permanent", a mai spus Matesanz.

FC Barcelona a anunţat, joi, că Eric Abidal va fi supus unui transplant de ficat în perioada următoare. "În săptămânile următoare, jucătorul va fi supus unui transplant de ficat, având în vedere evoluţia situaţiei sale hepatice. Transplantul era o opţiune deja indicată la începutul tratamentului, în urmă cu un an. La dorinţa expresă a jucătorului, clubul solicită respectarea dreptului la confidenţialitate", se arată într-un comunicat al serviciului medical al FC Barcelona.

Eric Abidal a fost operat, în 17 martie 2011, pentru înlăturarea unei tumori la ficat. El s-a refăcut atunci în câteva săptămâni, iar la două luni după intervenţia chirurgicală a fost titular în finala Ligii Campionilor, cu Manchester United, fiind şi primul care a ridicat trofeul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici