Rezultat pozitiv al contraexpertizei în cazul schioarei poloneze Kornelia Marek

Analiza probei B a confirmat prezenţa EPO în organismul schioarei poloneze Kornelia Marek, depistată pozitiv în urma unui control efectuat în timpul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, a anunţat, marţi, Comitetul Olimpic Polonez, citat de AFP.

23 afișări
Imaginea articolului Rezultat pozitiv al contraexpertizei în cazul schioarei poloneze Kornelia Marek

Rezultat pozitiv al contraexpertizei în cazul schioarei poloneze Kornelia Marek (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comitetul Internaţional Olimpic ne-a informat că rezultatul analizei eşantionului B a fost de asemenea pozitiv la EPO", a declarat purtătorul de cuvânt al forului olimpic polonez, Henryk Urbas.

Proba de urină a fost prelevată la 25 februarie, după ştafeta de 4x5 kilometri, când echipa Poloniei, cu Marek în componenţă, a ocupat locul şase.

Kornelia Marek, în vârstă de 24 de ani, a participat la Jocurile Olimpice din acest an la toate probele de schi fond din program, cu excepţia celei de sprint individual. În proba de 30 de kilometri, ea a ocupat locul 11, iar la sprint pe echipe s-a clasat pe poziţia a noua.

Potrivit presei poloneze, sportiva a negat că ar fi consumat cu bună ştiinţă produse dopante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici