Roger Federer a câştigat turneul de la Rotterdam, după o victorie clară în faţa lui Grigor Dimitrov

Tenismenul elveţian Roger Federer, numărul 2 mondial, a câştigat turneul ATP 500 de la Rotterdam, după ce l-a învins, duminică, scor 6-2, 6-2, pe bulgarul Grigor Dimitrov, cap de serie numărul 2 şi locul 5 ATP.

260 afișări
Imaginea articolului Roger Federer a câştigat turneul de la Rotterdam, după o victorie clară în faţa lui Grigor Dimitrov

Federer, care va redeveni lider mondial la începutul săptămânii viitoare, a cucerit titlul la Rotterdam la capătul unei finale care a durat doar 55 de minute. De-a lungul întâlnirii, elveţianul a servit trei aşi, nu a comis duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 83 la sută cu prima minge şi 80 la sută cu cea de-a doua. Federer şi-a menţinut serviciul pe întreaga durată a partidei şi a reuşit patru break-uri – câte două în fiecare set.

"Ce săptămână am avut! Uluitoare! Scopul era să ajungă în semifinale, dar sunt fericit că am câştigat! Rotterdam este una dintre cele mai frumoase opriri ale noastre în circuit. Îl felicit pe Grigor, mult noroc în restul sezonului!", a spus noul lider mondial, la ceremonia de premiere.

Este cel de-al treilea titlu cucerit de către Roger Federer la Rotterdam şi al 97-lea al carierei. Dimitrov rămâne cu opt trofee câştigate, în total. În vârstă de 36 de ani, Federer are 7-0 în meciurile directe cu Dimitrov (26 de ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici