Roger Federer, cel mai bun tenisman din toate timpurile - GALERIE FOTO

Jucătorul Roger Federer, care a câştigat duminică turneul de la Wimblendon, ajungând astfel la un record de 15 succese în competiţiile de Grand Slam, a fost elogiat de presa britanică, aceasta considerându-l pe elveţian cel mai bun tenisman din toate timpurile.

358 afișări
Imaginea articolului Roger Federer, cel mai bun tenisman din toate timpurile - GALERIE FOTO

Roger Federer, cel mai bun tenisman din toate timpurile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Sportivul elveţian a câştigat pentru a şasea oară turneul de la Wimbledon, după victoria de duminică în faţa americanului Andy Roddick, scor 5-7, 7-6 (8/6), 7-6 (7/5), 3-6, 16-14. Prin acest succes, Federer l-a depăşit pe Pete Sampras în clasamentul all-time al victoriilor în concursurile de Mare Şlem, cu 15 izbânde, faţă de cele doar 14 ale fostului jucător american.

"Ce ne puteam dori mai mult de la o finală?", se întreabă jurnaliştii de la The Times. "Multe recorduri au fost doborâte, o competiţie fără agresivitate şi cu respect reciproc de ambele părţi ale fileului, o după-amiază luminoasă spre deosebire de anul trecut, atunci când finala a fost întreruptă de ploaie", specifică sursa citată.

Un comentator britanic menţionează chiar că "Federer trebuie considerat, în prezent, ca fiind cel mai mare jucător din toate timpurile".

De asemenea, presa engleză l-a lăudat pe adversarul lui Federer din finală, Andy Roddick, care a arătat o mare tenacitate.

"Ce meci! Ce adversar! Ce campion!", a exclamat tabloidul The Sun.

Ziarul The Daily Mail menţionează că acest meci poate fi considerat cel mai bun al anului pentru Roddick, chiar dacă a fost învins: " A fost vârful sezonului pentru Roddick, poate chiar şi din întreaga sa carieră".

Ziariştii de la The Guardian au remarcat că în finala din acest an de la Wimbledon, Federer a demonstrat o extraordinară putere fizică şi o forţă mentală de a câştiga. "Să-l numeşti pe Federer cel mai bun jucător din toate timpurile este statistic o evidenţă, dar şi o obligaţie morală", scrie cotidianul englez.

Roger Federer a redevenit, începând de luni, numărul 1 mondial, datorită victoriei sale la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Elveţianul pierduse locul 1 la 18 august 2008 în favoarea lui Rafael Nadal, după 237 de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, un record în istoria tenisului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici