Roger Federer, în semifinale la Australian Open 2018

Roger Federer, numărul doi mondial, s-a calificat în semifinalele turneului de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după ce l-a învins, miercuri, în minimum de seturi, pe cehul Tomas Berdych, locul 20 ATP.

4917 afișări
Imaginea articolului Roger Federer, în semifinale la Australian Open 2018

Roger Federer, în semifinalele de la Australian Open 2018

Jucătorul elveţian, deţinătorul trofeului, are acces pentru a 14-a oară în carieră în penultimul act la Melbourne, la capătul unui meci care a durat două ore şi 18 minute. Cotat cu şansa a doua la câştigarea competiţiei, Federer s-a impus, cu scorul de 7-6 (1), 6-3, 6-4, în faţa lui Berdych, cap de serie numărul 19.

A fost a zecea întâlnire dintre cei doi la turneele de Grand Slam şi a opta victorie a elveţianului. "Sunt foarte fericit că am ieşit cu bine din acel prim set, care s-a dovedit a fi cheia jocului", a spus Federer, la finalul meciului

În semifinale, Roger Federer (36 de ani) îl va întâlni, vineri, pe sud-coreeanul Hyeon Chung (21 de ani, locul 58 ATP). Jucătorul asiatic a trecut, în sferturi, de americanul Tennys Sandgren, 6-4, 7-6 (5), 6-3, după ce în optimi a reuşit să îl învingă pe fostul lider mondial Novak Djokovic.

"Sunt foarte entuziasmat că voi juca împotriva lui Chung. A făcut un meci incredibil împotriva lui Novak (n.r. - Djokovic). Să îl învingi pe Novak la acest turneu este unul dintre cele mai grele lucruri din acest sport. Va fi un meci interesant pentru mine. Va trebui să analizez cum voi juca împotriva lui, pentru că are unele calităţi fantastice, mai ales pe faza defensivă, la fel ca Novak", a adăugat Roger Federer, care are în palmares cinci trofee cucerite la Australian Open.

În cealaltă semifinală, britanicul Kyle Edmund, locul 49 ATP, va juca împotriva croatului Marin Cilic, cap de serie numărul 6 şi locul 6 ATP, vineri, de la 10:30, ora României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici