Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi s-a calificat în finala Wimbledon 2019

Roger Federer (3 ATP) s-a calificat, vineri, în finala de la Wimbledon, după ce l-a învins pe marele său rival, Rafael Nadal (2 ATP), scor 7-6 (3), 1-6, 6-3, 6-4. Partida s-a încheiat după trei ore şi două minute.

2186 afișări
Imaginea articolului Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi s-a calificat în finala Wimbledon 2019

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal şi s-a calificat în finala Wimbledon 2019

În primul set, cei doi campioni au servit excelent, iar totul s-a decis în tie-break, unde egalitatea a persistat doar până la 3. Setul secund a fost dominat clar de Nadal, care a cedat un singur game.

Nivelul jocului practicat de Federer a crescut din ce în ce mai mult, iar elveţianul s-a impus în setul al treilea, după ce a câştigat pe serviciul ibericului la scorul de 2-1. Roger Federer şi-a adjudecat şi setul al patrulea şi, implicit, calificarea în finală, însă nu fără emoţii. Nadal a salvat două mingi de meci la scorul de 5-3, însă Federer a închis partida în game-ul imediat următor, cu ajutorul celei de-a cincea mingea de meci.

A fost întâlnirea cu numărul 40 dintre Roger Federer şi Rafael Nadal, iar elveţianul, ajuns la 37 de ani, a obţinut a 16-a victorie din carieră contra marelui săi rival. De partea cealaltă, spaniolul rămâne cu 24 de victorii şi este eliminat în semifinale la Wimbledon.

În ultimul act de la Wimbledon, Roger Federer îl va întâlni pe Novak Djokovic (1 ATP). Finala va avea loc duminică, de la ora 16:00.

În cazul unei victorii duminică, Federer va obţine al nouălea titlu la Wimbledon, al 21-lea turneu de Mare Şlem şi titlul ATP cu numărul 103 din carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici