Roger Federer s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon după ce a fost condus cu 2-0 la seturi

Tenismenul elveţian Roger Federer (locul 3 ATP) a câştigat, miercuri, meciul cu croatul Marin Cilic (poziţia 13 ATP), scor 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3, în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Federer va disputa a 11-a semifinală din carieră pe iarba de la Londra.

978 afișări
Imaginea articolului Roger Federer s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon după ce a fost condus cu 2-0 la seturi

Roger Federer s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon după ce a fost condus cu 2-0 la seturi

Meciul a durat trei ore şi 17 minute, iar Federer a revenit de la 0-2 la seturi. Elveţianul în vârstă de 34 de ani a servit 27 de aşi şi nu a comis nicio dublă greşeală, în timp ce croatul a reuşit 23 de aşi, dar a înregistrat 7 duble greşeli. Procentajele primului serviciu au fost bune de partea ambilor jucători: 79% Federer, 81% Cilic. Partida a fost extrem de echilibrată, iar diferenţa s-a făcut în momentele decisive.

Roger şi-a pierdut o singură dată serviciul şi a reuşit două break-uri. Federer s-a impus la capitolele importante, a avut mai multe mingi direct câştigătoare (67, faţă de cele 59 ale lui Cilic) şi mai puţine erori neforţate (24, comparativ cu 36 Cilic). Elveţianul a câştigat cu opt puncte mai multe decât croatul.

În urma acestui rezultat, Federer îl conduce pe Cilic cu 6-1 la confruntări directe. Singurul succes al croatului a venit în semifinalele US Open, în 2014.

Roger Federer va disputa a 11-a semifinală din carieră pe iarba de la Londra şi a treia consecutivă. Elveţianul este septuplu câştigător la Wimbledon.

În semifinalele ediţiei din acest an, Federer îl va întâlni pe canadianul Milos Raonic (locul 7 în clasamentul mondial). În sferturi, Raonic a trecut de americanul Sam Querrey (locul 41 ATP), scor 6-4, 7-5, 5-7, 6-4. Federer conduce la capitolul întâlniri directe cu scorul de 9-2. Elveţianul l-a învins tot în semifinale la Wimbledon, în 2014, în minimum de seturi.

Pentru accederea în semifinale la Wimbledon, Federer şi Raonic şi-au asigurat câte 720 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 625.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici