Roger Federer, tot mai aproape de retragere. Ce spune antrenorul său despre prezenţa elveţianului la Australian Open 2022

  • Fostul număr 3 mondial şi actualmente antrenor al legendarului Roger Federer, croatul Ivan Ljubicic a declarat pentru Stats Perform, că este puţin probabil ca elveţianul să joace la ediţia de anul viitor a Openului Australiei.
  • otuşi, Ljubicic susţine că Federer, 40 de ani, este hotărât să revină la un moment dat în circuit.
784 afișări
Imaginea articolului Roger Federer, tot mai aproape de retragere. Ce spune antrenorul său despre prezenţa elveţianului la Australian Open 2022

Roger Federer, tot mai aproape de retragere. Ce spune antrenorul său despre prezenţa elveţianului la Australian Open 2022

Campion de 20 de ori în turnee de Grand Slam, Federer a fost inactiv de când a pierdut în sferturile de finală de la Wimbledon în iulie şi a suferit o nouă rundă de operaţie la genunchi.

Întrebat dacă Federer va reveni în acţiune pentru primul turneu major al anului, în ianuarie, Ljubicic a declarat că semnele nu sunt promiţătoare.

"Cred că sunt foarte puţine şanse, încă se recuperează şi, cunoscându-l, vrea să fie sigur că poate juca pentru a câştiga turneul şi să fie la 100%", a declarat croatul pentru Stats Perform.

"Aşa că eu cred că Australian Open nu este o posibilitate reală în acest moment. Dar va merge pas cu pas, pentru că are 40 de ani acum şi trebuie să aibă răbdare. Nu se poate recupera la fel de repede ca înainte".

Federer este la egalitate cu Rafael Nadal şi Novak Djokovic în cursa pentru titlul de cel mai titrat campion de Grand Slam de simplu din toate timpurile, iar organizatorii Australian Open ar fi sperat să îi aibă pe toţi trei la Melbourne Park.

Nadal, care a avut şi el probleme cu o accidentare, a declarat că va fi prezent, dar Djokovic a refuzat să confirme prezenţa sa până când Tennis Australia nu va dezvălui protocoalele de sanitare pentru turneu.

Numărul unu mondial sârb nu a confirmat dacă a fost vaccinat împotriva COVID-19, o condiţie obligatorie pentru a intra în Australia, conform regulilor actuale.

Guvernul australian a declarat că va admite jucători nevaccinaţi atât timp cât aceştia sunt pregătiţi să se supună unei carantine de 14 zile, iar statul Victoria solicită o scutire în acest sens.

Premierul statului Victoria, Dan Andrews, a precizat că statul nu va solicita derogări pentru jucătorii nevaccinaţi. Tennis Australia a declarat în repetate rânduri că negocierile cu guvernul pe această temă sunt în curs de desfăşurare.

Ljubicic a mai spus şi că este sigur că Federer nu se gândeşte încă să agaţe racheta în cui.

"Am vorbit şi pot garanta că vrea să se întoarcă să joace tenis", a adăugat el. "Când va decide să se oprească, se va retrage, dar nu cred că se va întâmpla dintr-o dată".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici