Rogge: Traseul flăcării olimpice nu va fi scurtat

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a anunţat, joi, la Beijing, că traseul flăcării olimpice nu va fi scurtat, în ciuda polemicilor apărute după incidentele de la Londra şi Paris.

13 afișări
Imaginea articolului Rogge: Traseul flăcării olimpice nu va fi scurtat

Rogge: Traseul flăcării olimpice nu va fi scurtat (Imagine: Mediafax Foto)

"Pot să vă confirm că acest scenariu nu intră în vederile noastre", a declarat Rogge, în cadrul unei conferinţe de presă.

Unii membri ai CIO au lansat ideea unei posibile scurtări a traseului flăcării olimpice pentru JO de la Beijing, după incidentele din Europa.

Pe de altă parte, presa chineză o laudă pe "eroina" Jin Jing, sportiva paralympică ce a protejat din scaunul ei rulant, flacăra olimpică la Paris, atunci când un militant protibetan a încercat să i-o smulgă din mână. Tânăra în vârstă de 27 de ani, originară din Shanghai, a ajuns miercuri, în China apărând pe prima pagină în mai multe ziare. "Întoarsă în ţară, Jin Jing a fost primită ca un star", scrie pe prima pagină Ziarul tineretului din Beijing, în timp ce cotidianul Yangcheng a titrat: "Ea a jurat să apere până la moarte flacăra olimpică".

Jin Jing a relatat momentul în care militanţii tibetani au încercat să îi fure flacăra olimpică: "Nu ştiam ce se întâmpla în spatele meu, dar primul reflex a fost să aplec capul şi să încerc să îmi utilizeze corpul pentru a proteja torţa. Nu m-am gândit, pur şi simplu mi-am spus: «nu îi voi lăsa pe aceşti militanţi să îmi ia flacăra, chiar dacă ar trebui să lupt până la moarte»", a spus Jing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici