România: 19 medalii la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics

Delegaţia României a cucerit 19 medalii, din care opt de aur, trei de argint şi opt de bronz, la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, de la Shanghai, competiţie organizată pentru persoane cu dizabilităţi, la care au participat aproximativ 7000 de sportivi din 169 de ţări.

1 afișare

Sportivii români au obţinut medalii de aur în concursurile de fotbal, bocce (disciplină asemănătoare cu bowles şi petanque), gimnastică, atletism şi tenis de masă. Gimnastul Ionuţ Dolana a cucerit trei medalii de aur, la trei aparate, se precizează într-un comunicat al Fundaţiei Special Olympics România.

Celelalte medalii au fost obţinute la gimnastică - o medalie de argint şi două de bronz; atletism - o medalie de argint şi una de bronz; bocce - o medalie de argint şi una de bronz la simplu masculin, o medalie de bronz la echipe de 4; tenis de masă - trei medalii de bronz.

Baschetul a fost singura disciplină la care România nu s-a clasat pe podium, la finalul competiţiei echipa ocupând locul patru.

Delegaţia României, formată din 48 de sportivi, va reveni în ţară în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici