România, a doua casă pentru ucraineni: Dinamo Kiev va juca la Bucureşti meciul din play-off-ul Youth League

Echipa de fotbal U19 a lui Dinamo Kiev se pregăteşte pentru meciul din optimile de finală ale UEFA Youth League cu Sporting Lisabona pe care îl va juca pe data de 7 aprilie, pe noul Stadion „Valentin Stănescu”, din Bucureşti.

310 afișări
Imaginea articolului România, a doua casă pentru ucraineni: Dinamo Kiev va juca la Bucureşti meciul din play-off-ul Youth League

România, a doua casă pentru ucraineni: Dinamo Kiev va juca la Bucureşti meciul din play-off-ul Youth League

Meciul dintre Dinamo Kiev U19 şi Sporting Lisabona U19 ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina. Totuşi, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, meciul va avea loc pe un teren neutru.

Întâlnirea a fost anunţată chiar de Mircea Lucescu, acesta afirmând că Dinamo Kiev se pregăteşte să o primească pe Sporting în România, pe Stadionul Rapid din Bucureşti, pe 7 aprilie.

Kievienii au rămas singura reprezentantă a Ucrainei în competiţiile cupelor europene din actualul sezon.

Va fi primul meci oficial pe care o echipă ucraineană îl joacă la orice nivel de la începutul războiului.

În interviul acordat celor de la The Guardian, Mircea Lucescu susţine că a făcut eforturi pentru ca meciul să se desfăşoare, după ce a fost amânat la începutul lunii. El vrea să ofere poporului ucrainean un motiv de bucurie.

„Ştiu că mulţi vor spune că este greşit din punct de vedere moral ca unii dintre oameni să lupte într-un război, în timp ce alţii joacă fotbal", a spus Lucescu pentru The Guardian.

„Dar fiecare persoană poate lupta într-un mod personal, poate face tot ce poate pentru a-i ajuta sau sprijini pe cei de acasă. Performanţa pe teren poate încuraja şi inspira atât de mulţi.”

Dealtfel, Mircea Lucescu speră să ajute şi echipa naţională. „Le-am spus celor de la Federaţia ucraineană de fotbal despre gândurile mele", a mai declarat tehnicianul român.

„Cred că ar fi o idee bună să avem o echipă comună creată din jucători de la Shakhtar şi Dinamo care să se antreneze şi să joace la Bucureşti, înainte de meciul de baraj al Ucrainei pentru Cupa Mondială, împotriva Scoţiei din iunie.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici