România, a doua victorie în grupa D la CM de polo

Echipa naţională de polo a României a învins, miercuri, la Campionatul Mondial de la Roma, reprezentativa Italiei, scor 6-5 (1-2, 2-1, 1-2, 2-0), în cel de-al doilea meci contând pentru grupa D.

13 afișări
Imaginea articolului România, a doua victorie în grupa D la CM de polo

România, a doua victorie în grupa D la CM de polo (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În faţa a 5.000 de spectatori, italienii au debutat curajos, înscriind în primul minut, prin Mistrangelo, 0-1. Prima repriză a continuat în nota de dominare a gazdelor, care nu au putut fi depăşite în apărare. În minutul cinci însă, Kadar a reuşit egalarea, 1-1, după o bâlbâială a defensivei italiene, dar până la prima pauză, tricolorii au părut "anesteziaţi" în atac (patru situaţii de "om în plus" ratate), astfel că golul de 1-2 al lui Figari a venit oarecum firesc, încheind prima parte a confruntării.

Repriza secundă a început tot cu italienii la finalizare, 1-3, în timp ce în tabăra României se instalase îngrijorarea, după cea de-a doua eliminare a centrului Cosmin Radu. Negrean a redus handicapul, 2-3 (min 12), iar Diaconu a reuşit egalarea un minut mai târziu, 3-3, după o schemă spectaculoasă. Cu 11 secunde înainte de final, Negrean a ratat preluarea conducerii, fiind marcat de miza partidei în situţie de singur cu portarul Tempesti, astfel că la pauza mare, egalitatea s-a menţinut.

La fel ca în primele două reprize, şi în cea de-a treia Italia a fost greu de oprit în primele minute, 3-4 (min. 19). Apărarea României a avut momente bune în apărare, dar atacul nu a funcţionat la aceiaşi parametri, astfel că antrenorul Kovacs Istvan a cerut time-out. Alexandru Matei a egalat în acelaşi minut, 4-4 (21), dar apoi România şi-a pierdut căpitanul, Cosmin Radu, aflat la a treia eliminare (min. 23), iar adversara a profitat rapid, scor 4-5.

Ultima repriză a fost încrâncenată, cu duble eliminări, care au arătat cât de importantă era miza partidei - asigurarea calificării în barajul sferturilor de finală - pentru ambele echipe. Cu cinci minute înainte de final, Diaconu a adus egalarea, 5-5, îndelung huiduită de cei 5.000 de fani italieni. Tricolorii au prins curaj, s-au apărat exact, iar Stoenescu a făcut minuni în poartă, dar în atac, Tempesti a fost la fel de greu de învins (min. 29). Negrean a ratat încă o ocazie un minut mai târziu, Stoenescu a apărat încă două şuturi, iar când Edi Andrei a marcat pentru 6-5, cu un minut înainte de final, zarurile erau aruncate. Italia a cerut un ultim time-out, cu 20 de secunde înainte de final, dar tardiv, România reuşind să apere o victorie preţioasă, care îi permite să-şi dispute primul loc în grupa D, cu vicecampioana olimpică SUA, în meciul de vineri (ora 13.10).

Marcatori: Diaconu 2, Matei 1, Kadar 1, E. Andrei 1, Negrean 1 - pentru România, Mistrangelo 1, Figaro 1, Georgetti 1, Mangiante 1, Gallo 1 - pentru Italia.

Celelalte rezultate ale zilei de miercuri au fost:

Grupa A: Ungaria - Germania 7-7, Canada - Africa de Sud 12-1;

Grupa B: Croaţia - Muntenegru 11-5, Brazilia - China 5-9;

Grupa C: Serbia - Kazahstan 20-3, Spania - Australia 13-10;

Grupa D: SUA - Macedonia 13-6.

În primul meci din cadrul grupei D, tricolorii au dispus de echipa Macedoniei, cu scorul de 6-4, în timp ce italienii au cedat în faţa SUA, cu 8-9.

Prima clasată din fiecare din cele patru grupe obţine calificarea directă în sferturile de finală ale CM de la Roma, în timp ce echipele de pe locurile 2-3 vor juca baraj, încrucişat (echipele din grupa A cu cele din grupa B, grupa C cu grupa D), pentru un loc în primele opt echipe ale lumii.

Obiectivul tricolorilor este clasarea pe unul din primele opt locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici