România a încheiat participarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 obţinând două medalii

România şi-a încheiat vineri dimineaţa participarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, odată cu evoluţia lui Eduard Novak în proba de ciclism pe şosea şi a lui Eugen Pătru în competiţia de tir cu arcul.

1879 afișări
Imaginea articolului România a încheiat participarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 obţinând două medalii

România a încheiat participarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 obţinând două medalii

Din păcate, Eduard Novak nu a reuşit, în noaptea de joi spre vineri să ducă până la capăt cursa pe şosea ce a măsurat 92,4 kilometri, la categoria C4-C5. Sportivul paralimpic român a obţinut la această ediţie a Jocurilor Paralimpice de la Tokyo 2020 o medalie de argint în proba de urmărire 4.000 m pe velodrom, un loc 11 la contratimpul de 1.000 de metri, tot pe velodrom, şi locul 8 la contratimpul pe şosea.

Tot vineri dimnineaţă a evoluat în saisprezecimile de finală şi Eugen Pătru, în competiţia de tir cu arcul, acesta fiind învins de americanul Kevin Mather, cu 7-3.

La această ediţie a Jocurilor Paralimpice, România a participat cu 7 sportivi, obţinând două medalii, prin Eduard Novak şi prin judoka Alex Bologa, care a câştigat medalia de bronz, la categoria 60 kg, nevăzători.

Celelalte rezultate obţinute de sportivii paralimpici români sunt:

  • Alexandru Vasile Tucaliuc – locul 7 la aruncarea suliţei,
  • Bobi Simion – locul 5 la tenis de masă,
  • Eduard Mihăiţă Moescu – locul 9, la 3.000 m velodrom şi locul 13 la cursa de contratimp pe şosea,
  • Tabita Vulturar – record personal la 400 metri feminin,
  • Eugen Pătru – calificat în şaisprezecimile de finală la tir cu arcul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici