ROMÂNIA a învins ANDORRA, scor 4-0, în preliminariile CM-2014 - FOTO

Reprezentativa de fotbal a Românieia învins, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 4-0 (1-0), selecţionata Andorrei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia.

5591 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA a învins ANDORRA, scor 4-0, în preliminariile CM-2014 - FOTO

ANDORRA - ROMÂNIA, scor 0-4, în preliminariile CM-2014 - LIVE TEXT

Golurile au fost marcate de Keşeru '42, Stancu '53, Torje '63 (penalti) şi C.Lazăr '85.

0-1: Claudiu Keşeru a reuşit primul său gol pentru naţionala României după o pasă de la Gabriel Torje

0-2: Bogdan Stancu a marcat cu capul după o centrare de la Alexandru Maxim

0-3: Gabriel Torje a transformat o lovitură de la 11 metri acordată după un fault asupra lui Vlad Chiricheş

0-4: Costin Lazăr a marcat după o centrare a lui Gabriel Torje

Andorra: Ferran Pol - Rodrigues (Lorenzo '78), E. Garcia, Vales (Sonejee '64), M. Garcia - Ayala, Vieira - Martinez, Pujol (Peppe '47), Moreno - Riera. Selecţioner: Koldo Alvarez de Eulate.

România: Lobonţ - Măţel, Goian, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Lazăr - Torje, Stancu (Grozav '83), Maxim (Tănase '69) - Keşeru (Marica '58). Selecţioner: Victor Piţurcă. 

Cartonaşe galbene: Ayala '20, Pujol '36, Rodrigues '61, Riera '84, Martinez '90+1 / Chiricheş '77

Ultimul meci al naţionalei României în grupa D va avea loc, marţi, 15 octombrie, de la ora 21.00, cu Estonia, pe Arena Naţională.

LIVE TEXT

Minutul 90: FINAL

Minutul 85: GOL România: Centrare Torje de pe partea stângă, înscrie Lazăr.

Minutul 83: O nouă ocazie pentru România, dar Torje trage în plasa laterală.

Minutul 69: Schimbare în echipa României: Tănase în locul lui Maxim.

Minutul 63: GOL România. Lovitura de la 11 metri este transformată de Torje.

Minutul 60: Arbitrul Stephan Klossner dictează penalti pentru România, după ce Chiricheş a fost faultat.

Minutul 58: Schimbare în echipa României: Iese Keşeru, intră Marica.

Minutul 53: GOL ROMÂNIA: Corner de pe partea stângă, balonul ajunge la Stancu, care înscrie cu capul la colţul scurt.

Minutul 51: Ocazie pentru România: Latovlevici centrează în faţa porţii, dar Keşeru şi Stancu trec pe lângă minge în faţa porţii goale

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45: PAUZĂ

Minutul 42: GOL ROMÂNIA. România marchează după mai multe ocazii ratate. Stancu a preluat în careu o minge trimisă lung de Goian, i-a trimis lui Keşeru, iar acesta a marcat cu capul din 2 metri.

Minutul 31: Ocazie imensă pentru România. Centrare de pe partea dreaptă, mingea ajunge la Stancu, dar acesta trimite cu capul peste poartă, din trei metri.

Minutul 30: Lovitură liberă pentru România, la 10 de metri de poartă, însă şutul lui Bourceanu este prins de Ferran Pol.

Minutul 25: Latovlevici centrează pentru Keşeru, dar Keşeru nu reuşeşte să lovească mingea din 6 metri.

Minutul 15: Centrare a lui Stancu în faţa porţii Andorrei, însă acolo nu se afla niciun jucător român.

Minutul 12: Portarul echipei Andorrei, Ferran Pol, s-a accidentat la o fază la care Latovlevici a primit în careu o pasă de la Bourceanu.

Minutul 7: România nu găseşte încă spaţii pentru a se apropia de poarta adversarilor.

- Meciul se desfăşoară în condiţii de ploaie.

Minutul 1: A început prima repriză.

Echipele de start:

Andorra: Ferran Pol - Rodriguez, E. Garcia, Vales, M. Garcia - Ayala, Vieira - Martinez, Pujol, Moreno - Riera. Selecţioner: Koldo Alvarez de Eulate.

România: Lobonţ - Măţel, Goian, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Lazăr - Torje, Stancu, Maxim - Keşeru. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Partida este arbitrată de o brigadă din Elveţia, avându-l la centru pe Stephan Klossner. El va fi ajutat de asistenţii Johannes Vogel şi Remigius Zgraggen, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Nikolaj Haenni.

Partida a fost transmisă la TVR 1, TVR HD şi TVR +.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, că este dificil ca naţionala României să marcheze multe goluri Andorrei, reprezentativă care a făcut, în opinia tehnicianului român, un salt calitativ important în ultima perioadă, dar promite că echipa "tricoloră" va evolua ofensiv în meciul de vineri.

"Noi am dori să câştigăm la un scor mult mai mare decât la Bucureşti (n.r. - 4-0). E foarte dificil de marcat multe goluri, dar dacă vom avea un început de meci foarte bun şi vom reuşi să înscriem repede, putem să marcăm goluri mai multe. Echipa din Andorra a făcut în ultimul timp un salt calitativ din punct de vedere al jocului destul de evident şi este foarte greu să înscrii foarte multe goluri. Nici Olanda, o echipă excepţională, nu a reuşit să înscrie foarte multe goluri. Vom încerca să jucăm cât mai ofensiv", a declarat Piuţurcă, joi, într-o conferinţă de presă.

În prezent, România se află pe locul 4 în clasamentul grupei, având acelaşi număr de puncte cu Turcia (13), dar la diferenţă de golaveraj, cele două echipe fiind devansate de naţionalele Olandei şi Ungariei. Clasamentul este încheiat de echipele Estoniei şi Andorrei.

Sunt 30 de ani de la cea mai clară victorie din istoria Naţionalei, când "tricolorii" obţineau un zdrobitor 9-0 cu Finlanda. Pentru ca şansele de a merge mai departe să fie reale, jucătorii români ar trebui să reuşească un scor similar în partida din această seară.

Naţionala de fotbal a României a câştigat toate cele trei partide cu Andorra, jucate în preliminariile Cupelor Mondiale din 2006 şi 2014. În toamna anului trecut, România învingea Andorra la Bucureşti pe Arena Naţională, cu 4-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici