România a pierdut meciul cu Austria, scor 1-2, din preliminariile CM 2010 - 2-

Reprezentativa României a pierdut, miercuri, în deplasare, scor 1-2 (1-2), meciul susţinut în compania selecţionatei Austriei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, înregistrând a treia înfrângere în cinci meciuri disputate în grupa a 7-a.

11 afișări

România a deschis scorul în minutul 24 prin Cristian Tănase. Tamaş a trimis o minge în adâncime, portarul Gspurning a ieşit la 17 metri, a degajat doar până la Tănase, care de la 35 de metri a trimis un lob din prima peste goalkeeperul austriac, mingea ducându-se în poarta goală. Atacantul de 22 de ani al formaţiei FC Argeş a reuşit astfel să marcheze primul său gol la prima reprezentativă în trei meciuri.

După numai un minut, Austria a restabilit egalitatea prin Hoffer. Acesta a primit o pasă de la un coechipier, Raţ i-a luat faţa, dar nu a reuşit să degajeze, iar atacantul austriac a reluat cu ristul exterior de la 14 metri la colţul lung al porţii apărate de Lobonţ.

Austria a preluat conducerea în minutul 44 prin acelaşi Hoffer, care a primit o minge după o degajare greşită a lui Mirel Rădoi, iar acesta rămas singur cu Lobonţ a înscris plasat de la 11 metri.

După marcarea primului gol al meciului, suporterii români de la peluza nord au aprins mai multe torţe, iar după ce Austria a egalat, aceştia au aruncat torţele în teren, meciul fiind întrerupt pentru un minut până ce un pompier le-a stins într-o găleată. Suporterii români au afişat şi un banner pe care scria: "Sugestie de prezentare, nu e incendiu, groază sau teroare, e spectacol, lumină şi culoare". În minutul 90+1 fanii români au aruncat încă o torţă pe teren.

Austria: 1. Gspurning - 3. Schiemer, 15. Prodl, 4. Pogatetz, 14. Ortlechner - 11. Arnautovici (7. Korkmaz '69), 6. Pehlivan, 16. Scharner, 8. Beichler (13. Holzl '78) - 9. Hoffer (18. Okotie '54), 17. Maierhofer. Antrenor: Dietmar Constantini.

România: 1. Lobonţ - 2. Contra, 4. Tamaş, 15. Goian, 3. Raţ - 6. Rădoi (5. Stoica '46) - 16. Nicoliţă (7. Nicu '84), 11. Cociş, 10. Tănase - 9. Marica, 17. Bucur (18. Niculae '68). Antrenor: Victor Piţurcă.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Scoţia, avându-l la centru pe Craig Thompson, ajutat la cele dou- linii de Tom Hugh Murphy şi Martin Cryans, în timp ce William Collum a fost rezervă. Comisar FIFA a fost delegat englezul George Courtney, în timp ce evaluator al arbitrajului a fost danezul Jorn West Larsen.

Cartonaşe galbene: Prodl '10, Pogatetz '45+3, Scharner '59/ Marica '49.

Atacantul Adrian Mutu, care nu a putut evolua din cauza unei accidentări, a stat în tribune alături de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi Directorul Departamentului Relaţii Internaţionale, Florin Prunea. Pe durata reprizei a doua suporterii români i-au cerut lui Piţurcă demisia, iar imediat scandau numele lui Maximilian Nicu.

Suporterii români i-au cerut, începând din minutul 15, demisia selecţionerului Victor Piţurcă, şi au proferat injurii la adresa oficialilor FRF şi LPF.

La partida de pe stadionul Hypo Worthersee din Klagenfurt au asistat 23.000 de spectatori, printre care şi aproximativ 4.000 de români.

România rămâne astfel pe locul cinci al grupei din şase naţionale, cu 4 puncte şi un golaveraj negativ 6-10. Singura victorie a fost obţinută contra naţionalei Insulelor Feroe, în rest "tricolorii" obţinând un egal, cu Franţa, şi trei înfrângeri, cu Lituania, Serbia şi Austria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici