România – Belgia, în primul tur al Grupei Mondiale II a FED Cup la tenis

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, luni, că echipa feminină de tenis a României va întâlni reprezentativa similară a Belgiei, pe teren propriu, în primul tur al Grupei Mondiale II a FED Cup. Partidele sunt programate în zilele de 11 şi 12 februarie 2017.

1029 afișări
Imaginea articolului România – Belgia, în primul tur al Grupei Mondiale II a FED Cup la tenis

România – Belgia, în primul tur al Grupei Mondiale II a FED Cup la tenis

Belgia conduce cu 3-0 la întâlnirile directe, dar partidele au avut loc în 1975 şi 1995. România a fost cap de serie la tragerea la sorţi care a avut loc la Zagreb. În aceeaşi fază a competiţiei, vor mai avea loc întâlnirile Rusia - Taiwan, Australia - Ucraina şi Italia - Slovacia.

Belgia are două jucătoare în top 100 mondial, Yanina Wickmayer (26 de ani, locul 46 WTA) şi Kirsten Flipkens (30 de ani, locul 52 WTA). Din lotul pentru meciul cu România ar mai putea face parte Elise Mertens (20 de ani, locul 131 WTA) şi Alison Van Uytvanck (22 de ani, locul 132 WTA).

În schimb, cinci jucătoare din România se află la ora actuală în top 100 mondial: Simona Halep (24 de ani, locul 5 WTA), Irina Begu (25 de ani, 27 WTA), Monica Niculescu (28 de ani, 47 WTA), Sorana Cîrstea (26 de ani, 86 WTA) şi Patricia Ţig (21 de ani, 100 WTA). Andreea Mitu (24 de ani, locul 77 în clasamentul de dublu) şi Raluca Olaru (27 de ani, 57 WTA la dublu) ar putea face parte din lot, pentru proba de dublu.

România a retrogradat în al doilea eşalon valoric după ce a fost învinsă la baraj de Germania, cu scorul general de 4-1, în luna aprilie. Dacă va câştiga cu Belgia, echipa feminină de tenis se va califica în play-off-ul Grupei Mondiale I. O înfrângere ar însemna disputarea barajului pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici