Romania - Croaţia, scor 1-2 într-un meci amical

Echipa naţională a României a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 2-1 (1-1), de reprezentativa Croaţiei, într-un meci amical disputat pe stadionul Steaua şi care a pregătit întâlnirea cu selecţionata Serbiei din preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

391 afișări
Imaginea articolului Romania - Croaţia, scor 1-2 într-un meci amical

Romania - Croaţia, scor 1-2 într-un meci amical (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

Pentru România a înscris Marica, în minutul 22, croaţii marcând prin Olici '28 şi Krancjar '75.

România a deschis scorul în minutul 22, atunci când Cociş a pasat în adâncime, un fundaş croat a respins greşit şi Marica a înscris cu un şut puternic din 12 metri.

În minutul 28, Rakitici a executat o lovitură liberă de pe partea stângă şi Olici a deviat balonul cu capul, restabilibnd egalitatea pe tabela de marcaj.

Golul victoriei croaţilor a fost înscris în minutul 75 de Krancjar, care a primit o pasă în careul mic al lui Lobonţ de la Eduardo, după o greşeală a lui Goian.

România: 1. Lobonţ (12. Pantilimon '80) - 2. Contra (20. Ogăraru '46), 4. Tamaş, 6. Rădoi (15. D. Goian '73), 3. Raţ (14. Neşu '46) - 5. Ov. Petre, 8. Codrea (21. Bourceanu '72) - 7. Fl. Petre (16. Nicoliţă '46), 11. Cociş (22. Tameş '80), 10. Fl. Costea (19. Gh. Bucur '61) - 9. Marica (18. Varga '87). Selecţioner: Victor Piţurcă.

Croaţia: 1. Pletikosa - 5. Corluka, 2. Krizanaci, 3. Simunici (4. R. Kovaci '46), 6. Pranjici (22. Kale '70) - 11. Srna, 10. Modrici (8. Vukojevici '61; 13. Pokrivaci '80), 15. Jurici, 7. Rakitici - 18. Olici (9. Eduardo '61), 21. Petrici (19. Kranjcar '46). Selecţioner: Slaven Bilici.

Cartonaşe galbene: Gh. Bucur '78 / Srna '88.

Partida a fost arbitrată de Cristian Balaj, ajutat de asistenţii Cristian Nica şi Aurel Oniţă. Arbitru de rezervă a fost Aurelian Bogaciu.

La meci au asistat 8.000 de spectatori.

Înaintea începerii meciului amical de fotbal dintre echipa naţională a României şi reprezentativa Croaţiei s-a ţinut un minut de reculegere în memoria handbalistului Marian Cozma, ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Ungaria. În momentul în care s-a ţinut minutul de reculegere, cei aproximativ 200 de suporteri croaţi prezenţi la meci au aplaudat.

Spectatorii români au afişat următoarele bannere: "Nihil sine deo respect Marian Cozma", "RIP Marian Cozma" şi "Stăpânul semicercului, Cozma acum îngerul cerului".

Jucătorii ambelor formaţii au purtat banderole negre.

Suporterii români au afişat două bannere la adresa atacantului Adrian Mutu, care nu a putut evolua în acest meci din cauza unei accidentări: "Respect numărul 10, faptele o dovedesc" şi "Respect Mutu doar ca român".

Un alt banner pe care era scris "Unde-i lege nu-i tocmeală, fumigena e legală" a fost afişat în prima repriză, iar apoi suporterii au aprins două fumigene. De asemenea, fanii croaţi au aprins o torţă după golul marcat de Olici.

Mijlocaşul echipei Oţelul Galaţi, Alexandru Bourceanu, a debutat la naţionala României, în timp ce atacantul croaţilor, Eduardo da Silva, a revenit pe gazon după o gravă accidentare suferită la 23 februarie 2008.

În urma acestei înfrângeri, România a rămas fără victorie în faţa Croaţiei în cinci meciuri disputate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici