România debutează cu victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin

Primul meci al echipei naţionale de handbal feminin a României la Campionatul Mondial s-a încheiat cu o victorie categorică cu 44-19 (25-6), în compania reprezentativei naţionalei statului Chile.

1424 afișări
Imaginea articolului România debutează cu victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin

Fără Cristina Neagu, indisponibilă din cauza unei accidentări, România a dat startul unei campanii cu mari aşteptări din partea suporterilor la Campionatul Mondial feminin IHF 2023, miza principală fiind calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

În urmă cu 14 ani, la mondialul din China 2009, România a obţinut cea mai categorică victorie din istorie la Campionatul Mondial feminin IHF, 51:17, în faţa aceluiaşi adversar, iar vineri a fost aproape să doboare acest record vineri, la debutul competiţiei ce are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

În condiţiile în care Cristina Neagu se confruntă în continuare cu o accidentare, România a fost nevoită să recurgă la câteva modificări în formaţie, fiind vorba de un meci în care Florentin Pera a putut să pregătească viitoarele confruntări cu Serbia şi Danemarca.

Chiar dacă nu au forţat, tricolorele au avut un avantaj de 12:2, cu portarul Diana Ciucă inspirată între buturi, cu trei parade din cinci aruncări pe care le-a avut de înfruntat.

Ciucă a continuat să aibă o prestaţie excelentă pe tot parcursul primei reprize, pe care a încheiat-o cu o eficienţă de 55%, în condiţiile în care atacul chiliencelor nu a găsit niciodată modalitatea de a pune cu adevărat în dificultate România.

Chile a avut o eficienţă ofensivă de doar 30%, diferenţa ajungând la 19 goluri, 25:6 la pauză, cel mai mare avans de până acum la pauză la Campionatul Mondial.

Cu victoria asigurată, Florentin Pera a dat şanse tuturor jucătoarelor de pe bancă în repriza a doua. Chile a marcat de patru ori în primele cinci minute, egalând reuşitele din prima repriză - şase goluri - în doar nouă minute din partea secundă.

Cu toate jucătoarele României marcând cel puţin un gol, tricolorele şi-au asigurat în cele din urmă o victorie clară cu 44:19, după ce au redus ritmul în repriza secundă, mai ales în defensivă.

Cu 12 goluri marcate pe contraatac, România nu a reuşit să îşi bată recordul pentru cea mai categorică victorie din istorie, dar a consfinţit o reuşită la 25 de goluri, care este a şaptea cea mai mare la Campionatul Mondial feminin IHF.

România va înfrunta duminică, în meciul următor, Serbia, o victorie pecetluind practic calificarea în turul principal, în aşteptarea revenirii Cristinei Neagu, a cărei accidentare musculară ar putea să o împiedice să joace în acest tur preliminar.

Pe de altă parte, Chile, aflată la revenirea după 14 ani la Campionatul Mondial feminin IHF, joacă următorul meci cu Danemarca, coorganizatoarea competiţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici