România, fără medalie la CM de gimnastică, după 30 de ani

Delegaţia României la Campionatul Mondial de la Tokyo se va întoarce în ţară fără vreo medalie, situaţie care s-a mai petrecut în istorie în urmă cu 30 de ani, la CM de la Moscova (1981).

1314 afișări
Imaginea articolului România, fără medalie la CM de gimnastică, după 30 de ani

România, fără medalie la CM de gimnastică, după 30 de ani (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Delegaţia României şi-a îndeplinit obiectivul principal la CM de la Tokyo, ambele echipe calificându-se la Jocurile Olimpice din 2012, însă nu a câştigat vreo medalie.

Rezultatele complete ale României la CM de la Tokyo sunt următoarele:

- echipa feminină, locul 4 (calificată la JO de la Londra);

- echipa masculină, locul 8 (calificată la JO de la Londra);

- finala individual compus feminin: Ana Porgras-locul 6, Raluca Haidu-locul 18;

- finala individual compus masculin: Flavius Koczi-locul 12;

- finala sol masculin: Flavius Koczi-locul 6;

- finala bârnă: Amelia Racea-locul 5, Cătălina Ponor-locul 7;

- finala paralele masculin: Marius Berbecar-locul 6;

- finala sol feminin: Diana Chelaru-locul 8.

Gimnastica românească a mai trecut printr-o astfel de situaţie, doar în urmă cu 30 de ani, la Campionatul Mondial din 1981, găzduit de Moscova. Atunci, echipa feminină a României s-a clasat pe locul 4, la fel ca la ediţia din 2010 şi 2011, iar cea masculină, pe locul 9. Alte rezultate ale gimnaştilor români, la ediţia din 1981, sunt următoarele: - individual compus masculin: Emilian Nicula-locul 24- individual compus feminin: Cristina Grigoraş-locul 5, Rodica Dunca-locul 6, Lavinia Agache- locul 7; - finale masculine pe aparate: niciun sportiv calificat; - finale feminine pe aparate: Lavinia Agache (locul 5 sărituri, locul 7 paralele), Cristina Grigoraş (locul 5, paralele), Rodica Dunca (locul 8, bârnă şi locul 5, sol).

Participarea României la CM de la Tokyo a fost umbrită încă dinaintea startului de accidentări. Înaintea plecării, Sandra Izbaşa a fost prima afectată de o accidentare, urmând la Tokyo, Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Diana Bulimar, dar şi Flavius Koczi, care a suferit o întindere a tendonului ahilian, dar a concurat şi în astfel de condiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici