România, în grupă cu Slovacia, Cipru şi Italia în preliminariile CM de handbal din 2015

Naţionala de handbal masculin a României va juca în compania reprezentativelor Slovaciei, Ciprului şi Italiei, în prima fază a preliminariilor europene, pentru Campionatul Mondial din 2015, potrivit tragerii la sorţi, de joi, de la Viena.

148 afișări
Imaginea articolului România, în grupă cu Slovacia, Cipru şi Italia în preliminariile CM de handbal din 2015

România, în grupă cu Slovacia, Cipru şi Italia în preliminariile CM de handbal din 2015 (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Tricolorii au fost repartizaţi în grupa 2, cu echipele Slovaciei, Ciprului şi Italiei.

Doar câştigătoarea fiecăreia din cele cinci grupe ale primei faze preliminare se va califica mai departe, adică în play-off-ul european, în care vor întâlni echipele mai bine cotate de pe continent, participante la CE de anul viitor. România a ratat calificarea la CE din 2014, astfel că este obligată să joace în preliminariile mondiale din prima fază a acestora.

Meciurile din prima fază a preliminariilor se vor juca în sistem tur-retur, datele urmând să fie anunţate de forul european de profil.

Dubla manşă eliminatorie din play-off va avea loc în 7-8, respectiv 14-15 iunie 2014, câştigătoarele urmând să se califice la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, găzduit de Qatar.

Europa are repartizate 12 locuri, plus cel al Spaniei, campioană mondială en-titre. La turneul final vor evolua 24 de echipe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici