România învinge Bosnia şi Herţegovina, dar retrogradează în Liga C a UEFA Nations League

Echipa naţională de fotbal a României a învins luni seara reperezentativa Bosniei şi Herţegovinei, scor 4-1 (1-0), într-un meci disputat pe Stadionul Giuleşti, contând pentru ultima etapă a fazei grupelor UEFA Nations League, Liga B, Grupa 3. În ciuda victoriei, România a retrogradat în Liga C.

1254 afișări
Imaginea articolului România învinge Bosnia şi Herţegovina, dar retrogradează în Liga C a UEFA Nations League

Puşcaş a marcat două goluri

Meciul a fost precedat de câteva momente tensionate în afara stadionului, un grup de suporteri români din Peluza Sud depăşind cordonul de stewarzi şi apropiindu-se către galeria oaspeţilor, cu scopul de a iniţia confruntări violente. Jandarmeria a intervenit, „restabilind climatului de ordine şi siguranţă publică”.

România a ameninţat prima poarta adversă, şutul lui Darius Olari trecând peste poartă, puţin după ce Alibec solicitase un penalty, pentru o contră asupra sa în careu.

Bosniacii ripostează în minutul 18, lovitura de cap a lui Kovacevic trecând puţin peste poartă.

Tot Bosnia îl pune la încercare pe Ionuţ Radu, care a fost nevoit să respingă cu o paradă frumoasă şutul lui Saric.

Scorul a fost deschis de Denis Man, în minutul 38, acesta marcând din centrul careului, din poziţie ideală, din pasa lui Nicuşor Bancu. Reuşita a fost ulterior confirmată şi de sistemul VAR

Denis Alibec şi Dennis Man au fost pe cale să dubleze avantajul pe finalul reprizei, însă primul a şutat din unghi dificil, în timp ce mingea trimisă de Man a trecut puţin peste poartă.

Sinisa Sanicanin este cel care deschide lista cu ocazii în partea secundă, lovitura sa de cap trecând puţin pe lângă poarta lui Radu, care era învins.

Minutul 73 aduce golul desprinderii pentru tricolori, Georghe Puşcaş marcând din careu pentru 2-0, din pasa aceluiaşi Bancu.

Edin Dzeko a redus din diferenţă, în minutul 77, cu o lovitură de cap, pentru 2-1.

Raţiu majorează apoi avantajul, în minutul 79, la 3-1, profitând de o minge ricoşată ce l-a găsit la locul potrivit.

George Puşcaş a făcut apoi dubla, din pasa lui Camora, pecetluind rezultatul final, în minutul 86.

În ciuda victoriei, România retrogradează în Liga C, după ce a încheiat pe ultimul loc al clasamentului în Grupa a 3-a a Ligii B, la egalitate de puncte (7), cu Muntenegru, în faţa căruia a avut două înfrângeri în grupă.

Bosnia şi Herţegovina a terminat pe prima poziţie şi a obţinut promovarea în Liga C.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici