România, locul 7 la Campionatul European de polo, de la Zagreb

Naţionala de polo a României a ocupat, vineri, locul 7, la Campionatul European de la Zagreb, după ce a învins vicecampioana mondială Spania, scor 8-7 (0-0, 4-3, 4-0, 0-4).

40 afișări
Imaginea articolului România, locul 7 la Campionatul European de polo, de la Zagreb

România, locul 7 la Campionatul European de polo, de la Zagreb (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

După o primă repriză "albă", 0-0, spaniolii au deschis scorul în minutul 12 şi au condus cu 3-1, dar replica ulterioară a României a fost excelentă, jucătorii antrenaţi de Kovas Istvan conducând la finalul reprizei a treia, cu 8-3. Meciul părea jucat în debutul reprizei a patra, dar Spania a revenit în forţă, 8-7 (min. 30), aducând emoţii României pe final. Ultimul atac al meciului a aparţinut Spaniei, când mai erau 18 secunde, dar tricolorii au fost norocoşi, portarul Stoenescu apărând şutul ibericilor.

Marcatorii tricolori au fost C. Radu 3 goluri (17 în total la CE de la Zagreb, golgeter al României), Buşilă 2, Iosep 1, Kadar 1, Diaconu 1.

Pentru iberici au înscris Molina 3 goluri, Martin 1, Espanol 1, Garcia 1 şi Mallarach 1.

În faza grupelor, România învinsese Spania, scor 11-10.

Tricolorii au încheiat CE de la Zagreb pe locul 7, dar nereuşind să acceadă în primele cinci locuri, calificante direct la CE din 2012, vor fi obligaţi să joace calificări pentru turneul final, programat în Olanda peste doi ani.

Tot vineri s-a mai jucat partida pentru locurile 9-10, între Grecia şi Turcia, scor 10-7, iar de la ora 15.00, este programată disputa pentru locurile 5-6, între Muntenegru şi Germania.

Sâmbătă, în finala mică, se vor duela Serbia şi Ungaria (ora 18.30), în timp ce pentru medaliile de aur vor lupta învingătoarele din semifinale, Italia şi Croaţia (ora 22.00).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici