România, locul cinci în clasamentul pe medalii la finalul CM de kaiac-canoe

Delegaţia României a încheiat Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Poznan pe locul cinci în clasamentul general pe medalii, cu trei de aur şi una de argint.

70 afișări
Imaginea articolului România, locul cinci în clasamentul pe medalii la finalul CM de kaiac-canoe

România, locul cinci în clasamentul pe medalii la finalul CM de kaiac-canoe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipajul de canoe dublu, format din sportivii Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, a cucerit două medalii de aur, în probele de 500 şi 1.000 de metri, cea de-a treia distincţie de aur fiind adusă României de Iulian Şerban, care a câştigat titlul mondial la kaiac simplu, pe 200 de metri, în cursa rezervată persoanelor cu dizabilităţi.

Medalia de argint a fost adusă în palmaresul României de echipajul C4 masculin, format din sportivii Gabriel Gheoca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion şi Florin Comănici.

Celelalte rezultate ale sportivilor români la CM de la Poznan sunt:

  • Canoe simplu, 500 metri - Silviu Simioncencu, locul 7;

  • Canoe simplu, 1.000 metri - Silviu Simioncencu, locul 5;

  • Canoe dublu, 200 metri - Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, locul 5;

  • Kaiac dublu, 500 metri - Dan Costea şi Petruş Gavrilă, locul 7;

  • Kaiac 4, 1.000 metri - Traian Neagu, Iustin Porcăraşu, Vasile Ştefan şi Toni Ioneticu, locul 8;

  • Kaiac dublu feminin, 1.000 metri - Bianca Pleşca şi Irina Lauric, locul 9.

În clasamentul general pe medalii, la CM de la Poznan, în faţa României s-au clasat, în ordine: Ungaria, cu 12 medalii (6 aur, 5 argint, 1 bronz), urmată de Germania, 11 medalii (5 aur, 4 argint, 2 bronz), Canada, 7 medalii (4 aur, 1 argint, 2 bronz) şi Belarus, 7 medalii (3 aur, 3 argint, 1 bronz).

La CM din Polonia au participat sportivi din 75 de naţiuni, 28 dintre acestea punctând în clasamentul general pe medalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici