România, locul cinci la CE din Macedonia

Naţionala de handbal feminin a României şi-a îndeplinit obiectivul la Campionatul European din Macedonia, clasându-se pe locul cinci, după ce a învins sâmbătă, reprezentativa Croaţiei, după prelungiri, cu scorul de 36-33 (17-15, 29-29).

15 afișări
Imaginea articolului România, locul cinci la CE din Macedonia

România, locul cinci la CE din Macedonia (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Obiectivul trasat de FR Handbal pentru reprezentativa feminină a fost o clasare pe locurile 1-5.

România a dominat încă din debut confruntarea cu Croaţia, după 10 minute având avantaj de două goluri (6-4). Concentrate la finalizare, cu Melinda Geiger în prim-plan, dar şi bine ancorate în faza defensivă, jucătoarele antrenate de Radu Voina au reuşit să rămână la conducere pe durata întregii prime reprize, în pofida unor momente de cădere (10-9, min. 19). În ultimul minut însă, Croaţia a egalat (15-15), pentru ca la pauză tabela să arate 17-15. Interul Narcisa Lecuşanu nu a mai putut intra pe teren, după o lovitură urâtă primită în pometele stâng pe finalul reprizei.

La reluare, tricolorele s-au detaşat la 20-16, dar spre mijlocul reprizei, Croaţia a reuşit egalarea (20-20), în pofida unor intervenţii salvatoare ale Luminiţei Huţupan Dinu. Echilibrul a tronat pe tabelă şi, mai mult, Croaţia a trecut în avantaj (22-23, min. 48), dar România a revenit prin Meiroşu, 26-24 (min. 51). Adversarele au revenit la cârma jocului, 26-27, cu şase minute înainte de final, care a fost dramatic (29-28, min. 59). Huţupan a apărat de două ori, dar ofensiva nu a făcut faţă la fel de bine. Cu 22 de secunde înainte de încheierea partidei, tabela arăta 29-29, România având ultimul atac, dar fără succes, astfel că s-a intrat în prelungiri.

Cele 10 minute au fost norocoase pentru tricolore, care au arătat sfârşite din cauza efortului, dar au strâns rândurile, conduse excelent de Carmen Amariei, şi au închis tabela la scorul 36-33, golul victoriei fiind marcat de Florina Bîrsan, abia intrată pe teren.

Marcatoare:

România - Amariei 7, Meiroşu 6, Manea 5, Geiger 5, Neagu 4, Balint 3, Elisei-Ardean 2, Lecuşanu 2, Crap 1, Bîrsan 1.

Croaţia - Arslanagici 8, Horvat 6, Penezici 4, Pusici 3, Pavici 3, Franici 3, Golubici 3, Gace 2, Lovrici 1.

"Până la urmă s-a terminat totul cu bine, au fost emoţii pe final, dar fetele au demonstrat caracter, învingând în meciul pentru locul cinci", a declarat preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, pentru MEDIAFAX.

România a ratat dramatic calificarea în semifinale, din cauza înfrângerii nescontate cu Spania, din grupa principală I (18-26), după care a cedat şi în faţa campioanei olimpice şi continentale, Norvegia, cu 31-37, anulându-şi şi ultima şansă de a juca în penultimul act al competiţiei din Macedonia.

Semifinalele se vor disputa tot sâmbătă, după programul Norvegia-Rusia (ora 15.00) şi Spania-Germania (ora 17.30). Finalele pentru medalia de aur şi cea de bronz se vor disputa duminică.

Citeşte şi:

România a ratat calificarea în semifinalele CE de handbal feminin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici