România, locul trei în clasamentul general pe medalii la CM de gimnastică

Delegaţia României a încheiat Campionatele Mondiale individuale de la Londra, pe locul trei, în clasamentul general al medaliilor, cu patru titluri câştigate.

20 afișări
Imaginea articolului România, locul trei în clasamentul general pe medalii la CM de gimnastică

Flavius Koczi şi Marian Drăgulescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gimnastica românească a adunat patru medalii, după cum urmează: două de aur, prin Marian Drăgulescu, la sol şi sărituri, una de argint, prin Flavius Koczi, la sărituri, şi una de bronz, prin Ana Porgras, la paralele.

Cea mai titrată naţiune în clasamentul general pe medalii a fost China, cu 9 medalii (6 aur, 2 argint, 1 bronz), urmată de SUA, cu 5 medalii (2 aur, 1 argint, 2 bronz).

Rezultatele detaliate ale sportivilor români în finalele CM de la Londra sunt următoarele:

Individual compus feminin - Ana Porgras, locul 7 (56.500 puncte) şi Anamaria Tămîrjan, locul 9 (55.625 puncte)

Sol masculin - Marian Drăgulescu, medalie de aur (nota 15.700)

Cal cu mânere - Flavius Koczi, locul 6 (14.975)

Paralele feminin - Ana Porgras, medalie de bronz (14.675)

Inele - George Robert Stănescu, locul 4 (15.325).

Sărituri - Marian Drăgulescu, medalie de aur (16.575) şi Flavius Koczi, medalie de argint (16.337)

Bârnă - Ana Pogras, locul 7 (13.425)

Sol - Ana Porgras, locul 5 (14.125).

Obiectivul delegaţiei României la CM de la Londra a fost depăşit, în contractul cu Ministerul Tineretului şi Sportului fiind stipulate cucerirea unei medalii şi una-două clasări pe locurile 4-6.

La ultima ediţie a CM (2007), România a obţinut două medalii, ambele de argint, în finalele pe aparate, la bârnă (Steliana Nistor) şi la sărituri (Daniel Popescu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici