România, o mină de aur pentru transferuri (presă)

Jurnalistul Leonardo Menicucci a publicat, joi, un articol în site-ul firenzeviola.it în care scrie că jucătorii din România reprezintă o mină de aur pentru echipele din Italia, în vederea viitoarelor perioade de transferuri.

3 afișări
Imaginea articolului România, o mină de aur pentru transferuri (presă)

România, o mină de aur pentru transferuri (presă)

"Acum România este în Comunitatea Europeană şi jucătorii nu mai sunt consideraţi extracomunitari. În Italia ar putea fi o adevărată invazie de fotbalişti români. Fenomenul Adrian Mutu şi fundaşul Cristian Chivu sunt cei mai reprezentativi şi faimoşi jucători din această ţară, dar sunt şi alţii care pot veni pe bani puţini şi pot face treabă bună la diferite echipe", notează sursa citată.

Pentru a dovedi acest lucru, ziaristul italian aminteşte de transferul mijlocaşului Sorin Paraschiv de la Steaua la Rimini pentru 500.000 de euro: "Rimini a reuşit să acapareze un jucător de 26 de ani, cu experienţă internaţională şi care probabil în sezonul viitor va juca în Serie A. Să nu uităm că Paraschiv a jucat în Liga Campionilor, în Cupa UEFA şi a îmbrăcat tricoul naţionalei".

Apoi, sursa citată prezintă unii jucători ce pot fi interesanţi pentru echipele din Italia. "Deasupra tuturor se află Nicolae Dică, unul dintre jucătorii cei mai importanţi şi un mare talent al fotbalului românesc. Şi el are o mare experienţă internaţională şi multe goluri marcate în Liga Campionilor şi pentru naţională. La prima reprezentativă formează un cuplu extraordinar cu Mutu şi peste toate cei doi sunt şi buni prieteni. Oare vom vedea un cuplu Mutu-Dică şi la Fiorentina?", scrie firenzeviola.it.

"O altă stea a fotbalului din România este mijlocaşul dreapta de la Steaua Bucureşti, Bănel Nicoliţă, în vârstă de 22 de ani. Şi el ar putea fi adus în Italia pentru un preţ accesibil. De asemenea, un fundaş de mare viitor se anunţă Ştefan Radu de la Dinamo Bucureşti, care are doar 21 de ani", notează sursa italiană.

Atacantul naţionalei României, Ciprian Marica, este comparat cu fostul coechipier al lui Mutu la Fiorentina, Luca Toni, jucător cedat în această vară la Bayern Munchen. "Şi Ciprian Marica este un jucător care s-ar preta fotbalului din Italia. Seamănă cu Toni şi, chiar dacă s-a transferat de curând de la Şahtior Doneţk la VfB Stuttgart, locul lui e în Serie A", a scris Leonardo Menicucci.

Jurnalistul italian aminteşte în lista sa şi de cei doi fundaşi centrali de la Steaua, Dorin Goian (27 de ani) şi Sorin Ghionea (28 de ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici