România pierde la scor partida de baschet feminin cu Spania din preliminariile pentru europene

  • Echipa naţionala de baschet feminin a României a fost învinsă categoric, duminică seara, de echipa similară a Spaniei.
  • Ibericele s-au impus cu 107-52 (46-27), într-un meci jucat la Almeria, contând pentru a doua etapă a grupei C preliminare, de calificare la Campionatul European din 2023.
138 afișări
Imaginea articolului România pierde la scor partida de baschet feminin cu Spania din preliminariile pentru europene

Tricolorele au rezistat un singur sfert în faţa ibericelor, primele 10 minute încheindu-se cu scorul de 24-19. În următoarele două sferturi România a punctat doar 7, respectiv 8 puncte.

În ultimul sfert, ibericele au jucat în mare parte cu rezervele, ceea ce a permis româncelor să înscrie 18 puncte, primind însă 37.

Etxarri şi Conde au fost coşgheterele Spaniei, cu câte 21 puncte, în timp ce cea mai bună marcatoare a Rămâniei a fost Florina Stanci (Rapid Bucureşti), cu 16 puncte.

În primul meci al grupei, România a învins pe teren propriu Islanda, cu 65-59.

Spania conduce grupa cu 4 puncte, în timp ce România e pe 2, cu 3 puncte, după două etape.

În aceaşi grupă se află şi Ungaria, cu care România va juca primul meci pe teren propriu, pe 24 noiembrie, urmând apoi meciurile cu cu Islanda în deplasare (27 noiembrie), cu Spania acasă (9 februarie 2023) şi cu Ungaria în deplasare (12 februarie).

Se califică mai departe la turneul final al Campionatului European din 2023 prima clasată în fiecare din cele 10 grupe, plus alte patru echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici