România şi Ungaria ar putea organiza CM din 2011 la feminin sau masculin

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că România şi Ungaria doresc să depună o candidatură comună pentru organizarea Campionatului Mondial din 2011, la feminin şi masculin, pentru a avea mai multe şanse.

1 afișare
Imaginea articolului România şi Ungaria ar putea organiza CM din 2011 la feminin sau masculin

România şi Ungaria ar putea organiza CM din 2011 la feminin sau masculin

"Preşedintele federaţiei din Ungaria, Sinka Laszlo, a venit cu propunerea şi nu pot să nu fiu de acord. Urmează însă ca această propunere să primească şi acceptul Consiliului de Administraţie al federaţiei noastre, care va avea şedinţă la 27 iulie. Cred că dacă am depune împreună candidatura am avea mai multe şanse la organizarea unuia din cele două Campionate Mondiale din 2011", a declarat Gaţu.

În 2006, România a ajuns până în "finala" voturilor membrilor Consiliului Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) pentru organizarea Campionatului Mondial din 2009, dar a pierdut la o diferenţă de un singur vot, în favoarea Croaţiei. Principalul motiv al pierderii organizării CM din 2009 la masculin a reprezentat absenţa unei infrastructuri solide, care să permită organizarea unei competiţii de asemenea anvergură.

Pentru ediţiile din 2011 ale Mondialului şi-au depus candidatura Australia, Brazilia şi Olanda, la feminin, respectiv Australia, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Qatar, Spania şi Suedia, la masculin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici