România-Spania, în semifinalele turneului preolimpic de polo la Edmonton

Naţionala de polo a României, deja calificată la Jocurile Olimpice de la Londra, va întâlni sâmbătă, la turneul preolimpic de la Edmonton, reprezentativa Spaniei.

220 afișări
Imaginea articolului România-Spania, în semifinalele turneului preolimpic de polo la Edmonton

România-Spania, în semifinalele turneului preolimpic de polo la Edmonton (Imagine: Arhiva Medifax Foto/AFP)

Tricolorii au obţinut calificarea la JO vineri noaptea, după un meci lejer cu Brazilia, pe care au învins-o, cu 19-8 (4-0, 5-2, 6-1, 4-5), calificându-se în semifinale. Conform regulamentului, primele patru clasate la turneul preolimpic de la Edmonton obţin calificarea la Jocurile Olimpice, astfel că la competiţie canadiană se va juca pentru medalii, dar semifinalistele au deja în „buzunar” cel mai râvnit obiectiv.

România va juca în penultimul act la Edmonton cu Spania, care a trecut vineri noaptea, în sferturi, de Macedonia, cu 11-7 (2-3, 3-0, 3-1, 3-3).

Performanţa tricolorilor de vineri noaptea a fost salutată de secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, ce a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX:

"Evident, este o mare performanţă, pe care ne-o doream, cu cât mai mult cu cât băieţii au fost aproape şi de ediţia din 2008, de la Beijing. Polo este în structura noastră de mare performanţă şi s-a văzut de data aceasta şi importanţa bazinului nostru de la Izvorani, unde echipa naţională a putut face pregătirea în cele mai bune condiţii. Îi felicit pe băieţi, pe antrenori şi mă înclin în faţa unei mari personalităţi, Anatolie Grinţescu, preşedintele FR Polo, care a ţinut în viaţă acest sport, uneori de unul singur. Şi-a dedicat întreaga carieră acestui sport, iar calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra este probabil încununarea carierei sale. Delegaţia României la Londra va fi mult mai frumoasă cu aceşti băieţi minunaţi, care sper că au «biciuit» prin rezultatul lor şi orgoliul fetelor de la handbal. Ele vor lupta luna viitoare, tot pentru Londra. Ce frumos ar fi să defilăm cu ambele echipe la Jocurile Olimpice", a declarat Ioan Dobrescu.

Jucătorii antrenaţi de Kovacs Istvan au obţinut calificarea la JO de la Londra după 16 ani de la ultima performanţă similară.

În faza grupelor, echipa antrenată de Kovacs Istvan a obţinut următoarele rezultate: cu Germania 9-10, cu Grecia 10-9, cu Macedonia 9-6, cu Olanda 7-5 şi cu Muntenegru 8-14.

Sâmbătă vor avea loc semifinalele (locurile 1-4 şi locurile 5-8), iar duminică, meciuri de clasament (locurile 7-8 şi 5-6), finala mică şi finala mare.

La Jocurile Olimpice de la Londra sunt calificate, înaintea turneului preolimpic de la Edmonton, Marea Britanie (ţară organizatoare), Italia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Australia, Kazahstan şi SUA.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 5 mai.

Competiţia masculină la JO de la Londra va debuta în 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici