România-Spania, scor 1-2, la final de meci. Florin Andone a înscris singurul gol al tricolorilor

Partida dintre România şi Spania a început joi, în jurul orei 21:45, pe Arena Naţională, în faţa a aproximativ 50.000 de spectatori. Meciul contează pentru grupa F de calificare la Campionatul European din 2020.

2478 afișări
Imaginea articolului România-Spania, scor 1-2, la final de meci. Florin Andone a înscris singurul gol  al tricolorilor

Cosmin Contra: E clar că am avut prea mult respect în prima repriză

Cosmin Contra, selecţionerul României, a acuzat lipsa de curaj a tricolorilor în prima repriză a meciului cu Spania, de joi seară, de pe Arena Naţională, încheiat cu scorul de 2-1 pentru iberici.

“E clar că am avut prea mult respect în prima repriză, i-am lăsat pe spanioli să fie comozi. Le-am lăsat spaţii, şi lor le plac spaţiile, am făcut presing haotic. Am luat de fiecare dată cea mai proastă decizie. După pauză a fost altceva. Andone şi Ianis au adus plusul de energie de care aveam nevoie. Am sperat în egalare, dar n-a venit”, a apreciat Contra imediat după joc, la ProTV.

“Îmi felicit jucătorii. Acum sperăm să ne recuperăm şi trebuie să câştigăm cu Malta. Din păcate, această atitudine a băieţilor în prima repriză... Din păcate, avem prea mult respect pentru adversari. Singura mea teamă era să nu intrăm speriaţi pe teren. Şi exact asta s-a întâmplat în prima repriză - să nu câştigi niciun duel. Din păcate, aşa se întâmplă când intri astfel”, a mai adăugat Contra.

„În prima repriză, Tătăruşanu e clar că a fost jucătorul nostru numărul unu şi ne-a ţinut în joc. Dar îmi felicit jucătorii, au alergat foarte mult pe teren. Dacă nu ne-am fi grăbit la contraatacuri, poate că le-am fi pus mai multe probleme încă din prima repriză. În a doua repriză, când am jucat altfel, am avut ocazia să egalăm.”

Intervenţia lui Contra s-a încheiat cu o atenţionare pentru jucătorii săi: “Acum trebuie să ne recuperăm cât mai repede. Sper să nu facem vreo surpriză neplăcută cu Malta duminică”.

Florin Andone: Sunt mândru de ceea ce am făcut pe teren. Tătăruşanu a fost omul meciului

Andone, cel care a înscris unicul gol al tricolorilor, în minutul 59, la scurt timp după ce a intrat în locul lui Keşeru, este de părere că România ar fi meritat egalul, însă nu a scos din calcul nici faptul că Tătăruşanu a fost eroul partidei, având şapte intervenţii salvatoare numai în prima repriză.

"Am marcat, dar din păcate nu am reuşit să egalăm. În ultimele minute am încercat să egalăm, am avut ocazii. Au un lot foarte valoros, jucători foarte buni, au ştiut să ţină de minge în ultimele minute. Sunt mândru de ceea ce am făcut pe teren, de toţi băieţii care au luptat până la sfârşit. Cred că am fi meritat egalul.

Tătăruşanu a fost omul meciului, a fost cel mai bun de pe teren, dar în a doua repriză cred că meritam mult mai mult. El ne-a ajutat în prima repriză, noi am încercat să-l ajutăm în a doua, dar aşa a fost să fie. Ştiam ceea ce neaşteptă. O echipă foarte puternică a lor, cu jucători valoroşi. Au fost puternici în prima repriză, dar partea bună e că am scăpat bine în prima repriză. Păcat că am luat golul repede în a doua repriză, dar după golul dat de noi, cred că am stat puţin peste ei şi am avut şansa să egalăm", a declarat Florin Andone, la ProTV.

Vlad Chiricheş: A fost o atitudine bună, cred că meritam egalul

Căpitanul tricolorilor, Vlad Chiricheş, este de părere că naţionala condusă de Cosmin Contra ar fi meritat remiza, având în vedere ocaziile din finalul jocului.

Chiricheş nu a putut să nu remarce şi jocul bun al spaniolilor din prima repriză, când Tătăruşanu a avut şapte intervenţii salvatoare, limitând proporţiile scorului.

"Cred că au avut controlul în prima repriză, au avut multe ocazii de a marca. În a doua repriză am echilibrat puţin jocul, am reuşit să şi marcăm, iar pe final am fi putut să egalăm. Păcat, păcat, pentru că a fost o atitudine bună. În a doua repriză a fost mult mai bine şi am fi meritat egalul.

Ştiam foarte bine că sunt o echipă puternică, care ţin foarte bine de minge. Au un control foarte bun, au posesie. Cred că au avut posesia cu toţi adversarii, au avut controlul jocului. Am încercat să pornim pe contraatac şi să jucăm în acest fel. În repriza a doua am avut atitudine mai bună, am fost mai hotărâţi şi asta s-a văzut.

Nu ne-a fost frică deloc. Ştiam foarte bine că au posesie foarte bună, e foarte greu să contracarezi jocul lor de posesie. Aţi văzut că, în ciuda faptului că am primit golul doi, am venit mai hotărâţi, mai dornici. La golul al doilea probabil a fost o mică neatenţie, era o perioadă în care nu ne presau foarte tare, dar a fost acea minge, o neînţelegere şi a venit golul 2. Nu pot să-mi explic deocamdată. Nu pot să spun că e un rezultat mincinos, au avut controlul jocului ei. Am fi putut obţine mai mult totuşi, spre finalul meciului am încercat şi ne-am dorit foarte mult să egalăm", a declarat Vlad Chiricheş, după meciul cu Spania, la ProTV.

UPDATE: România-Spania, scor 1-2, în preliminariile EURO 2020

România a pierdut meciul cu Spania, din preliminariile EURO 2020, joi seară, pe Arena Naţională, scor 1-2. Tricolorii au fost conduşi cu 2-0 din minutul 47, însă situaţia s-a echilibrat în partea secundă, când Florin Andone a redus din diferenţă, iar ibericii au rămas în inferioritate numerică.

Sergio Ramos a înscris pentru Spania, în minutul 29 al confruntării cu România, de pe Arena Naţională. Fundaşul central legitimat la Real Madrid a înscris din penalty, învingându-l pe Tătăruşanu cu un şut plasat. După gol, Ramos a celebrat provocator în faţa galeriei României şi a primit cartonaş galben.

Cel mai bun jucător român din prima repriză a meciului cu Spania a fost Ciprian Tătăruşanu. Portarul a avut şapte intervenţii salvatoare în faţa ibericilor, câteva dintre ele venind din situaţie unu contra unu.

La una dintre primele faze ale reprizei secunde, în minutul 47, Spania a reuşit să majoreze avantajul de pe tabelă. Jordi Alba l-a găsit excelent pe Paco Alcacer în careu, care a reluat cu uşurinţă în plasa porţii lui Tătăruşanu, nefiind marcat de vreun adversar.

Intrat în minutul 56, în locul lui Keşeru, Florin Andone a marcat în minutul 59. Romario Benzar a trimis o centrare bună în careu, Puşcaş a recentrat cu capul, iar Andone, proaspăt transferat la Galatasaray, a trimis în poarta lui Kepa.

În minutul 80, Spania a rămas în inferioritate numerică. După o minge recuperată în propria treime, George Puşcaş a fost lansat excelent în jumătatea adversă şi a sprintat cu viteză, trecând de Sergio Ramos. Diego Llorente l-a faultat pe atacantul român la marginea careului şi a văzut cartonaşul roşu.

George Puşcaş şi Florin Andone au ratat două ocazii majore, în prelungirile partidei, iar partida s-a încheiat cu victoria Spaniei, scor 2-1.

După cinci runde din grupa F, la mijlocul preliminariilor, România ocupă locul 4, cu şapte puncte acumulate. Tricolorii sunt depăşiţi de Spania, Suedia şi Norvegia. La Campionatul European din 2020 vor obţine calificarea doar primele două clasate.

UPDATE: România-Spania, scor 1-2, în minutul 80. Diego Llorente a fost eliminat

BUCURESTI (MEDIAFAX) - Spania a rămas în inferioritate numerică, în minutul 80 al confruntării cu România de pe Arena Naţională. Fundaşul central Diego Llorente a fost eliminat după un fault din postură de ultim apărător, la scorul de 2-1 pentru iberici.

După o minge recuperată în propria treime, George Puşcaş a fost lansat excelent în jumătatea adversă şi a sprintat cu viteză, trecând de Sergio Ramos. Diego Llorente l-a faultat pe atacantul român la marginea careului şi a văzut cartonaşul roşu.

În urma loviturii libere obţinute, de la aproximativ 18 metri, Ianis Hagi a trimis în zid.

UPDATE: România-Spania, scor 1-2, în minutul 59

România a redus din diferenţă în meciul cu Spania, din preliminariile EURO 2020, care se dispută pe Arena Naţională. Florin Andone a punctat pentru 1-2, în minutul 59.

Intrat în minutul 56, în locul lui Keşeru, Florin Andone a marcat în minutul 59. Romario Benzar a trimis o centrare bună în careu, Puşcaş a recentrat cu capul, iar Andone, proaspăt transferat la Galatasaray, a trimis în poarta lui Kepa.

Golul de 1-0 pentru Spania a fost marcat de Sergio Ramos, din penalty, în minutul 29, care l-a învins pe Tătăruşanu cu un şut plasat. La una dintre primele faze ale reprizei secunde, în minutul 47, Spania a reuşit să facă 2-0. Jordi Alba l-a găsit excelent pe Paco Alcacer în careu, care a reluat cu uşurinţă în plasa porţii lui Tătăruşanu, nefiind marcat de vreun adversar.

UPDATE: România-Spania, scor 0-2, în minutul 47

România este condusă de Spania, pe Arena Naţională, scor 0-2, în preliminariile EURO 2020. Paco Alcacer a înscris al doilea gol al ibericilor, în minutul 47.

Fundaşul central legitimat la Real Madrid a înscris din penalty, în minutul 29, învingându-l pe Tătăruşanu cu un şut plasat. După gol, Ramos a celebrat provocator în faţa galeriei României şi a primit cartonaş galben.

De asemenea, Ramos a fost huiduit copios la fiecare atingere de balon de publicul prezent pe Arena Naţională.

Cel mai bun jucător român din prima repriză a meciului cu Spania a fost Ciprian Tătăruşanu. Portarul a avut şaptetervenţii salvatoare în faţa ibericilor, câteva dintre ele venind din situaţie unu contra unu.

La ora transmiterii acestei ştiri, naţionala României joacă contra Spaniei, pe Arena Naţională, în grupa F de calificare la Campionatul European din 2020.

UPDATE: România-Spania, scor 0-1, la pauză. Tătăruşanu a avut şapte intervenţii salvatoare

România este condusă la pauza meciului cu Spania, din preliminariile EURO 2020, scor 0-1. Sergio Ramos a marcat în minutul 29 pentru iberici, din lovitură de la 11 metri.

Fundaşul central legitimat la Real Madrid a înscris din penalty, în minutul 29, învingându-l pe Tătăruşanu cu un şut plasat. După gol, Ramos a celebrat provocator în faţa galeriei României şi a primit cartonaş galben.

De asemenea, Ramos a fost huiduit copios la fiecare atingere de balon de publicul prezent pe Arena Naţională.

Cel mai bun jucător român din prima repriză a meciului cu Spania a fost Ciprian Tătăruşanu. Portarul a avut şaptetervenţii salvatoare în faţa ibericilor, câteva dintre ele venind din situaţie unu contra unu.

La ora transmiterii acestei ştiri, naţionala României joacă contra Spaniei, pe Arena Naţională, în grupa F de calificare la Campionatul European din 2020.

UPDATE: România-Spania, scor 0-1, în minutul 29. Sergio Ramos a înscris din lovitură de la 11 metri

Sergio Ramos a înscris pentru Spania, în minutul 29 al confruntării cu România, de pe Arena Naţională.

Fundaşul central legitimat la Real Madrid a înscris din penalty, învingându-l pe Tătăruşanu cu un şut plasat. După gol, Ramos a celebrat provocator în faţa galeriei României şi a primit cartonaş galben.

Lovitura de la 11 metri acordată de arbitru a venit în urma unui fault comis de Ciprian Deac, în interiorul careului.


Cei peste 50.000 de suporteri ai naţionalei, alături de jucătorii lui Cosmin Contra, au intonat imnul României, iar apoi a fost ţinut un moment de reculegere în memoria fiicei fostului selecţioner al Spaniei, Luis Enrique, care a decedat la vârsta de 9 ani, în data de 29 august, din cauza cancerului osos.

Startul partidei a fost amânat cu aproximativ un minut din cauza suporterilor care au aruncat cu torţe în teren.

Echipele de start:

România (5-3-2): Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Chiricheş, Grigore, Toşca - Deac, Marin, Stanciu - Keşeru, Puşcaş
Rezerve: Radu, Niţă, Rus, Grozav, Maxim, I. Hagi, Păun, Anton, Bordeianu, Fl. Ştefan, Cicâldău, Andone

Spania (4-3-3): Kepa - Jesus Navas, Ramos, Llorente, Alba - Fabian Ruiz, Busquets, Saul - Rodrigo, Alcacer, Ceballos
Rezerve: De Gea, Pau Lopez, Carvajal, Hermoso, Sarabia, Thiago Alcantara, Suso, Oyarzabal, Gaya, Rodri, Unai Nunez, Parejo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici