România - Spania, scor 48-3, în ultimul meci din Cupa Europeană a Naţiunilor

Echipa naţională de rugby a României a învins, sâmbătă, cu scorul de 48-3 (27-3), formaţia Spaniei, în cel de-al nouălea şi ultimul meci din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor (CEN), disputat pe Stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti.

40 afișări
Imaginea articolului România - Spania, scor 48-3, în ultimul meci din Cupa Europeană a Naţiunilor

România - Spania, scor 48-3, în ultimul meci din Cupa Europeană a Naţiunilor (Montaj foto)

România a reuşit şase eseuri, prin Lucaci, Dumitraş, Dimofte, Fercu (2) şi Mihai Macovei. Celelalte puncte ale echipei României au fost aduse de Florin Vlaicu, care a reuşit cinci transformări şi două lovituri de pedeapsă, şi Dumbravă (o transformare).

Punctele Spaniei au fost reuşit de Mazo, care a trasformat o lovitură de pedeapsă.

Lotul României pentru meciul cu Spania: 15. Florin Vlaicu, 14. Cătălin Fercu, 13. Ionuţ Dimofte, 12. Robert Dascălu, 11. Ştefan Ciuntu, 10. Iulian Dumitraş, 9. Lucian Sârbu, 1. Cezar Popescu, 2. Bogdan Zebega, 3. Dragoş Dima, 4. Sorin Socol (căpitan), 5. Cristian Petre, 6. Viorel Lucaci, 7. Mihai Macovei şi 8. Daniel Carpo.

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Mihăiţă Lazăr, 18. Valentin Ursache, 19. Cosmin Raţiu, 20. Valentin Ivan, 21. Dănuţ Dumbrava, 22. Csaba Gal.

Înainte de începerea partidei, fostul component al echipei naţionale, Pompilie Borş, a primit din partea Federaţiei Române de Rugby un trofeu cu ocazia împlinirii a 56 de ani.

De asemenea, la finalul partidei, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a înmânat echipei României trofeul care se oferă celei mai bune echipe din 2010 din Cupa Europeană a Naţiunilor, "stejarii" având un palmares de patru victorii şi un egal în cele cinci partide jucate în acest an.

La meciul la care au asistat aproximativ 1.700 de spectatori a fost prezentă şi Doina Melinte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport.

România s-a calificat din Cupa Europeană a Naţiunilor în faza recalificărilor pentru Cupa Mondială din 2011 din Noua Zeelandă, unde va juca cinci partide de baraj. Primele două meciuri vor fi împotriva câştigătoarei dintre Lituania şi Ucraina, turul urmând să aibă loc în deplasare, în data de 22 mai, iar returul, la Bucureşti, la 6 iunie. Cel de-al treilea meci va avea loc pe 17 iulie, tot la Bucureşti, împotriva Tunisiei. Ultimele două meciuri de calificare pentru "stejari" se vor juca în zilele de 6 noiembrie (în deplasare) şi pe 22 noiembrie (la Bucureşti) împotriva câştigătoarei dintre Uruguay şi a doua echipa calificată din Asia (Kazakhstan sau o reprezentantă a ţărilor arabe).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici