România U21 a câştigat cu Portugalia U21 în grupele preliminare pentru EURO 2019

Selecţionata României U21 s-a impus în deplasare în faţa naţionalei Portugaliei U21 cu 2-1, în urma unui meci care a durat 100 de minute. Tricolorii au terminat în 9, Nedelcearu şi Ivan au primit roşu, iar la 2-1 pentru băieţii lui Rădoi, lusitanii au ratat un penalty.

515 afișări
Imaginea articolului România U21 a câştigat cu Portugalia U21 în grupele preliminare pentru EURO 2019

România U21 a câştigat cu Portugalia U21 în grupele preliminare pentru EURO 2019

Vă mai amintiţi golul lui Dorinel Munteanu din 1998, cu Portugalia? Învingeam la Porto cu 1-0 şi aşa se stabilea ultima victorie de anvergură a României în deplasare. De atunci am mai fost atât de mândri după o deplasare poate doar la victoria cu Grecia. La fel de mândri ar trebui să fim şi astăzi. Naţionala de tineret, la primul meci cu Rădoi selecţioner, învinge Portugalia în deplasare. A fost un penalty ratat de portughezi şi un meci care părea că nu se mai termină, dar rămâne victoria. 2-1 şi suntem favoriţi la calificare! Cicâldău, Ivan, Man, Ianis Hagi sau Coman se bucură în timp ce adversari cu pretenţii mult mai mari ies cu capul în pământ de pe teren. Cât de rare sunt aceste momente şi cât de mult ar trebui să le preţuim! Puştii din Liga I, cu ajutoare din Austria, Rusia, Anglia şi Italia îi înving pe urmaşii lui Cristiano Ronaldo, jucători de la Porto, Benfica sau Sporting. O victorie care vine exact atunci când ne aşteptam mai puţin, în cel mai umilitor context pentru fotbalul românesc, de după 1990. Naţionala de tineret este sclipirea într-un fotbal murdărit cu noroi de către Dudelange, de Rapid Viena sau de jocul chinuitor al elevilor lui Contra cu o naţională de anonimi ca cea a Muntenegrului, în divizia a treia a fotbalului european.

Succesul fotbalului “bine făcut”

Victoria naţionalei de tineret este o victorie a fotbalului planificat, bazat pe proiecte şi unde nimic nu mai este întâmplător. Fotbalul mileniului nostru, care culege roadele unor strategii pe termen mediu şi lung şi care nu se mai face de mult “după ureche”. Este victoria regulii obligativităţii echipelor din Liga I de a folosi un jucător de sub 21 de ani. O regulă hulită şi contestată la vremea ei, ca orice noutate în fotbalul românesc. O regulă care nu părea să aibă vreo reuşită, dar unul dintre puţinele proiecte care există în fotbalul românesc. Poate că fără ea Denis Man n-ar fi ajuns titular la FCSB şi nici Ivan la Craiova.
Nu în ultimul rând, victoria tineretului este şi victoria lui Gică Hagi. Şi aici este vorba tot de acelaşi succes al organizării. Este singurul finanţator din Liga I care are o strategie clară. Au fost 5 jucători crescuţi de el, titulari în Portugalia.

Trei meciuri acasă şi un joc mai puţin disputat

După această seară putem să visăm din nou. Nu ne mai e ruşine cu rezultatele noastre şi calculele nu mai sunt pur teoretice. România Under 21 este la 3 puncte în spatele Bosniei, prima clasată şi are un meci mai puţin. În plus, ai noştri mai au de disputat doar partide pe teren propriu. După mult timp suntem la mâna noastră. Cu victorii în partidele cu Bosnia, Ţara Galilor şi Liechtenstein mergem la Euro. Da, sportul te recompensează dacă ai strategii gândite şi elimini hazardul din organizare!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici