România U21, debut cu înfrângere în faţa Spaniei la Euro U21 2023

  • Naţionala de tineret a României fost învinsă miercuri, la meciul de debut la Campionatul European Euro U21, de reprezentativa similară a Spaniei.
  • Ibericii, printre principalii favoriţi la câştigarea titlului, s-au impus cu 3-0 (0-0), în meciul jucat pe Stadionul Steaua, în Grupa B.
1150 afișări
Imaginea articolului România U21, debut cu înfrângere în faţa Spaniei la Euro U21 2023

Spania U21, cu jucători ce evoluează la echipe importante din fotbalul european, au dominat partida la toate capitolele, având o posesie de aproape 80 la sută şi peste 20 de ocazii de poartă.

Ibericii au irosit nenumărate şanse de a deschide scorul, în prima repriză, pe fondul unei apărări ezitante, dublate de nenumărate pase greşite ale tricolorilor, mulţumiţi să încerce să nu primească gol.

Abel Ruiz a ratat ocazia primei reprize, pe final de repriză, când nu a reuşit să introducă mingea în plasă, din faţa porţii, după pasa ideală a lui Rodri.

Defensiva României a rezistat până în minutul, 55, când Victor Gomez l-a servit ideal pe Baena, şutul acestuia pe jos, la colţul lung, aducând primul gol al spaniolilor în competiţie.

A venit rândul lui Sergio Gomez să-l servească pe Miranda, peste doar 7 minute, pentru golul de 2-0.

Spania a mai avut câteva ocazii, printre care şi o bară, în timp ce singurul şut pe poartă al elevilor lui Emil Săndoi a fost o execuţie cu boltă de la foarte mare distanţă, care nu a pus nici o problemă portarului spaniol.

Autorul primelor celui de al doilea asist, Sergio Gomez, a închis tabela cu o execuţie din lovitură liberă, din poziţie centrală, în al patrulea minut suplimentar de joc, pentru scorul final de 3-0.

România e pe ultimul loc în Grupa B, cu Spania pe primul loc, urmată de Ucraina şi Croaţia.

Tricolorii joacă al doilea meci din grupă, tot pe Stadionul Steaua, sâmbătă, cu Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici