România-Ungaria, scor 3-2, în ultimul meci din grupele Ligii Europene la volei feminin

Naţionala de volei feminin a României a încheiat meciurile din grupa A a Ligii Europene, sâmbătă, la Varna, cu o victorie în faţa Ungariei, scor 3-2, şi se pregăteşte de turneul final din Bulgaria, din 13-14 iulie.

201 afișări
Imaginea articolului România-Ungaria, scor 3-2, în ultimul meci din grupele Ligii Europene la volei feminin

România-Ungaria, scor 3-2, în ultimul meci din grupele Ligii Europene la volei feminin (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Scorul pe seturi a fost 13-21, 21-12, 21-23, 21-11, 15-12, după 88 minute de joc.

În primele două meciuri la turneul de la Varna, România a cedat în faţa Bulgariei, cu 0-3 şi a învins Turcia, cu 3-2.

Tricolorele încheie astfel grupa A pe locul secund, cu 20 de puncte (şapte victorii şi cinci înfrângeri), după Bulgaria (24 puncte), care este deja calificată la turneul final, în calitate de naţiune organizatoare şi care va mai juca sâmbătă seara cu Turcia (16 puncte). Rezultatul nu va mai afecta însă calificarea României la turneul final, care este programat în 13-14 iulie, la Varna.

La primul turneu din cadrul competiţiei, de la Bursa, tricolorele au obţinut o singură victorie, 3-2 cu Bulgaria, fiind învinsă apoi de Turcia şi de Ungaria, cu acelaşi scor, 1-3.

Al doilea turneu a avut loc la Kecskemet, tricolorele învingând Turcia, cu 3-0, şi Ungaria, cu 3-2, dar cedând în faţa Bulgariei, cu 2-3.

Cel de-al treilea turneu, desfăşurat la Craiova, a adus României trei victorii, 3-0 cu Ungaria, 3-2 cu Bulgaria şi 3-1 cu Turcia.

Liga Europeană se desfăşoară cu opt echipe, împărţite în două grupe. Din Grupa B fac parte Germania, Serbia, Israel şi Belgia. Germania şi Belgia sunt deja calificate la turneul final.

Forul european de profil a impus schimbări de regulament în competiţie, cea mai importantă fiind faptul că seturile se vor încheia la 21, nu la 25, cu excepţia setului cinci, decisiv, care se va juca tot până la 15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici