Românii au cucerit Colosseumul. Podium pentru fraţii Maior, Tempestini a fost aproape de Top 10

Un număr record de echipaje româneşti au luat startul în etapa europeană de Raliuri, care a avut loc în acest weekend la Roma, acolo unde Simone Tempestini a fost cel mai bine clasat, în timp ce Norbert Maior a bifat al patrulea podium consecutiv la juniori şi se luptă la titlul continental.

727 afișări
Imaginea articolului Românii au cucerit Colosseumul. Podium pentru fraţii Maior, Tempestini a fost aproape de Top 10

Românii au cucerit Colosseumul. Podium pentru fraţii Maior, Tempestini a fost aproape de Top 10

Prima probă specială a Rally di Roma Capitale 2023 s-a desfăşurat într-un cadru spectaculos, chiar în jurul faimosului Colosseum, sportivii români având parte şi de susţinere din partea conaţionalilor stabiliţi în peninsulă.

De 7 ori campion naţional absolut al României, Simone Tempestini, s-a reacomodat după aproape un an de zile cu Skoda Fabia Rally2 pe asfalt, astfel că şi-a regăsit ritmul în a doua zi de concurs, atunci când însă a făcut pană antepenultima probă, pierzând nu mai puţin de 4 minute. În acelaşi loc, alte 10 echipaje au avut probleme, unele dintre ele fiind nevoite să abandoneze. Tempestini şi copilotul său, Sergiu Itu, au încheiat în cele din urmă raliul pe locul 15 din ERC, o rundă în care în ultimii 3 ani s-au clasat constant în primele 8 locuri.

Colegii de la Napoca Rally Academy, fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior, au bifat, la Roma, al patrulea podium consecutiv, din tot atâtea posibile în acest an, în Campionatul European de Raliuri. Aceştia s-au clasat pe 3 în Capitala Italiei, pierzând pe ultimele două probe poziţia secundă. În schimb, Maior a fost înaintea liderului actual din topul european al juniorilor, norvegianul Ola Nole jr, astfel că diferenţa dintre cei doi este tot mai mică. După patru etape, Nole are 94 de puncte, iar Maior a ajuns la 87.

Singurul pilot tetraplegic din lume care a câştigat un titlu naţional într-un campionat de raliuri, Ciprian Lupu, şi-a făcut debutul cu succes în Campionatul European de Raliuri. La bordul unui Renault Clio Rally5, adaptat special pentru nevoile sale, şi cu Andrei Pintilii în dreapta, Lupu s-a descurcat excelent şi a ajuns la finişul raliului după 787 de kilometri parcurşi în trei zile, dintre care 189 pe probe speciale.

Bogdan Cuzma şi Dorin Pulpea (Skoda Fabia Rally2) au terminat pe locul 33 la general, în timp ce Mihai Manole şi Marc Banca (Skoda Fabia Rally2), aflaţi de asemenea la debutul lor în Europa, au fost pe 44. Cel de-al şaselea echipaj românesc aflat la start, exclusiv feminin, format din Cristiana Oprea şi Andreea Parteni (Opel Corsa Rally4) a abandonat chiar pe penultima probă, într-un moment în care se aflau pe locul 73.

Simone Tempestini şi Norbert Maior au parte de un adevărat maraton după cursa de la Roma deoarece săptămâna viitoare, începând de miercuri, vor fi la Bacău, pentru a 13-a ediţie a Raliului Moldovei. Tempestini merge să îşi apere trofeul cucerit anul trecut, dar şi prima poziţie în clasamentul general, în timp ce Maior vrea să bifeze un nou podium.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici