Ronaldo, suspectat că a tras de păr un jucător, riscă să fie suspendat

Atacantul echipei Corinthians, Ronaldo, care a tras de păr un adversar, duminică, la un meci din campionatul brazilian, ar putea primi o sancţiune dacă, după vizionarea imaginilor, gestul urât al acestuia va fi confirmat, a anunţat Tribunalul superior de justiţie sportivă (STJD).

19 afișări
Imaginea articolului Ronaldo, suspectat că a tras de păr un jucător, riscă să fie suspendat

Ronaldo, suspectat că a tras de păr un jucător, riscă să fie suspendat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

STJD va analiza inaginile video şi fotografiile de la meciul Corinthians - Botafogo, care să arate exact momentul în care Ronaldo se presupune că l-a tras de păr pe jucătorul care îl marca. "Am cerut să vedem imagini de la meci, iar noi vom judeca dacă acolo a fost un fault. Trasul de păr în fotbal nu ni s-a mai întâmplat", a spus procurorul general al STJD, Paulo Schmitt.

Ronaldo riscă de la unu până la trei meciuri de suspendare dacă gestul său este considerat un "act nedrept", dar pedeaspa sa ar putea fi mărită la zece meciuri dacă se consideră că a fost "un gest nesportiv".

Atacantul brazilian, care a fost victima unei accidentări grave la piciorul stâng în februarie 2008, a revenit pe gazon în luna martie sub culorile echipei Corinthians, formaţie cu care a cucerit campionatul regional din Sao Paolo. Fostul jucător al formaţiilor FC Barcelona, Internazionale Milano, Real Madrid şi AC Milan a marcat zece goluri pentru formaţia Corinthians în acest sezon.

Jucătorul brazilian, în vârstă de 32 de ani, care are o înţelegere cu Corinthians până în decembrie, a declarat, vineri, că se gândeşte la retragerea din activitate, dar ar putea evolua până în 2010 dacă ar avea o şansă să fie convocat la naţionala Braziliei pentru turneul final al CM din Africa de Sud.

Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria turneelor finale ale Cupei Mondiale, cu un total de 15 goluri, marcate la ediţiile din 1998, 2002 şi 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici