Roxana Cocoş, triplă medaliată la Campionatul European de haltere

Sportiva Roxana Cocoş a câştigat vineri trei medalii, două de argint şi una de bronz, la categoria 69 kilograme, la Campionatul European din Turcia.

253 afișări
Imaginea articolului Roxana Cocoş, triplă medaliată la Campionatul European de haltere

Roxana Cocos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Roxana a debutat cu o încercare reuşită la smuls, 106 kilograme, pe care a repetat-o şi la 110 kilograme, însă a ratat la ultima, la 112 kilograme. Sportiva tricoloră a obţinut medalia de bronz, după rusoaicele Oxana Slivenko şi Viktoria Savenko (ambele cu 115 kg).

La aruncat, Roxana Cocoş a avut de asemenea primele două încercări reuşite, la 131 şi 137 de kilograme, după care a ridicat 142 de kilograme, cu care a cucerit argintul continental. Slivenko a câştigat proba, cu 143 kilograme.

La total, sportiva noastră a cucerit medalia de argint (252 kg), fiind depăşită doar de Oxana Slivenko (258kg).

Delegaţia României a mai cucerit patru medalii: una de aur (smuls) şi două de argint (aruncat şi total) de către Răzvan Martin (cat. 77 kg), respectiv una de argint (smuls), prin Florin Croitoru, la 62 kilograme. Marius Gîscan a ocupat locul 9 la smuls, la aceeaşi categorie, iar Dana Berchi (cat. 53 kilograme) a fost pe locul 10. Elena Andrieş (48 kg) s-a clasat pe locul patru, la ambele stiluri şi total, iar Loredana Toma a ocupat locul 7, la categoria 63 kilograme.

La CE din Turcia, România este reprezentată de 10 sportivi, 5 băieţi şi 5 fete, obiectivul fiind cucerirea a două medalii.

La CE din Antalya participă 110 sportive şi 165 sportivi, din 36 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici